SE STRANGE LATU’! PONTA, amenintat fara menajamente: Nu ma duc singur la PUSCARIE!

REACTIA lui PONTA dupa INCIDENTUL AVIATIC in care a fost implicat

Premierul VICTOR PONTA are parte de PROBLEME URIASE chiar in propriul colegiu, la Gorj! Jurnalistii de la gorjnews.ro au prezentat cu lux de amanunte situatia INCENDIARA din zona dupa cateva saptamani agitate, pline de proteste, la Complexul Energetic Oltenia (CEO), acolo unde i se cere demisia primului ministru. Totul a culminat cu declaratia managerului CEO, LAURENTIU CIUREL, care i-a transmis sefului Executivuluisa nu “uite de datoriile vechi” dar si faptul “ca nu va merge singur la puscarie!”

Potrivit celor de la gorjnews.ro, LAURENTIU CIUREL i-a transmis acest mesaj DUR lui VICTOR PONTA prin intermediul ministrului ECONOMIEI, ANDREI GEREA, cel care fusese trimis, de urgenta in zona de premier pentru a calma spiritele. In continuare va prezentam, in varianta integrala, articolul realizat de ziaristii de la gorjnews.ro:

“Ministrul Energiei, ANDREI GEREA a fost fortat sa isi retracteze declaratiile publice facute vineri, la Targu Jiu, in legatura cu demiterea managerului Complexului Energetic Oltenia (CEO), LAURENTIU CIUREL, si a Consiliului de Supraveghere. Cu toate ca pozitia sa oficiala fusese cat se poate de clara si de ferma, fiind difuzata inclusiv de Realitatea TV, ministrul GEREA si-a modificat-o la mai putin de 48 de ore distanta, fara a oferi niciun fel de explicatie publica. 

CITESTE SI: ANUNT BOMBA VICTOR PONTA si VALERIU ZGONEA, denuntati la DNA pentru TRAFIC de INFLUENTA 

Rafuieli mafiote in toata regula intre managerul CEO, LAURENTIU CIUREL, si premierul VICTOR PONTA. Dupa ce a fost huiduit saptamani in sir, la Targu Jiu, de mii de protestatari nemultumiti ca il sustine pe fostul pesedist Ciurel, in ciuda rezultatelor dezastruoase inregistrate la conducerea CEO, Ponta l-a trimis vineri pe ministrul Energiei, ANDREI GEREA, sa-i asigure pe liderii sindicali ca la nivelul guvernului s-a decis schimbarea lui Ciurel, a Consiliului de Supraveghere si ca deja au fost sesizate organele judiciare in legatura cu contractul ilegal de vanzare de carbune in Serbia.

Sambata, toata ziua, anuntul lui GEREA a rulat in jurnalele de stiri difuzate de Realitatea TV, lucru care l-a scos din minti pe CIUREL!

Imediat, LAURENTIU CIUREL i-a transmis premierului ca nu va merge singur la puscarie, aluzie la combinatiile financiare ale celor doi, care au debutat in 2007 – 2008, cu contractul incheiat de Complexul Energetic Rovinari, condus atunci de acelasi Ciurel, cu Casa de Avocatura Sova, din care VICTOR PONTA s-a infruptat din plin, la modul cat se poate de oficial, dovada cele peste 12 miliarde lei vechi pomenite in declaratiile de avere pe anii 2007 si, respectiv, 2008. Pentru acel contract, CIUREL este in prezent urmarit penal de Directia Nationala Anticoruptie. Mai mult,contractul vadit ilegal de vanzare de carbune in Serbia, sub pretul de productie, a fost incheiat de CIUREL cu acceptul lui PONTA, chiar in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, cand toti pesedistii aveau certitudinea ca PONTA va deveni presedinte si va transforma DNA-ul intr-o institutie decorativa. Cunoscut ca un tip coleric, incontrolabil, CIUREL a amenintat in mai multe randuri liderii PSD Gorj, in ultimele luni, ca ”nu va merge singur la puscarie”, multe dintre deciziile sale manageriale fiind generate de comenzi venite din interiorul fostului sau partid.

Incoltit de DNA pe mai multe piste, VICTOR PONTA l-a fortat pe ministrul GEREA sa-si retraga declaratiile facute vineri. La mai putin de 48 de ore, ANDREI GEREA i-a acuzat pe liderii sindicali prezenti la intalnirea de vineri ca ar fi rastalmacit declaratiile cat se poate de clare pe care chiar ministrul Energiei le facuse postului Tele3, de buna voie si nesilit de nimeni!

CITESTE SI: STENOGRAMA INCENDIARA: PONTA il slugarea pe COCOS: Da, domnu’ director! Ordonati! 

Mai mult, dupa ce n-a mai recunoscut nimic din cele declarate vineri, GEREA a fost acuzat ca ar fi … nebun!!!, intr-un ziar detinut chiar de un demnitar din guvernul PONTA! Astfel, cotidianul ”Gorjeanul”, patronat de secretarul de stat Bebe Viorel Ionica din Ministerul pentru Societatea Informationala, il acuza pe Gerea de ”gestul nebunesc” de a vorbi despre demiterea managerului ”apolitic” Ciurel, sustinut de PSD Gorj: ”Desi ministrul cunoastea ca Ciurel este sustinut de la nivel judetean, a facut un gest nebunesc, mentionand chiar, potrivit celor prezenti, ca sustine demiterea actualului manager al CEO si reinceperea negocierilor pentru CCM-ul pe 2015.” 

Panicat de spectrul puscariei, Ciurel continua sa fie incoerent in declaratiile sale publice. Initial, a spus ca seful Consiliului de Supraveghere, Gabriel Dumitrascu, i-a cerut sa incheie contractul vadit ilegal de vanzare de carbune in Serbia.

Apoi, acelasi LAURENTIU CIUREL s-a razgandit intr-un comunicat oficial, aratand ca ”(…) nu a existat niciun fel de presiune din partea membrilor Consiliului de Supraveghere, ministerelor sau altor institutii care sa impuna in vreun fel semnarea in conditii dezavantajoase a acestui contract. (…)”.

Dupa ce vineri ministrul Gerea a vorbit in termeni clari despre demiterea iminenta a Consiliului de Supraveghere al CEO, LAURENTIU CIUREL s-a sucit inca o data, scapand catre un alt ziar aservit informatia ca el insusi a cerut schimbarea Consiliului de Supraveghere, pe-ai carui membri i-a acuzat ca se afla in incompatibilitate! In ”Gorj Domino”, ziar detinut de Ion Faget, agent al Politiei Politice Comuniste, conform CNSAS, abonat la contracte de paza de milioane de euro cu CEO, din 2008 pana in prezent, se precizeaza ca ”Directoratul CE Oltenia a cerut in urma cu o saptamana schimbarea Consiliului de Supraveghere. Ar fi vorba despre cazuri de incompatibilitate printre membrii CS si, astfel, conducerea companiei a solicitat, in temei legal, modificarea componentei Consiliului. ”

Este greu de anticipat cum se vor finaliza aceste rafuieli de tip mafiot, in conditiile in care Ciurel este ferm hotarat sa nu mearga singur la puscarie. Pe de alta parte, mentinandu-l la conducerea CEO, Ponta risca escaladarea protestelor de la Targu Jiu si aducerea CEO intr-un punct in care compania si cele 19.000 de locuri de munca sa nu mai poata fi salvate”.

Sursa text si foto: gorjnews.ro