Se strange latul Victore sau faci glume, din nou, pe seama noastra?

Premierul Victor Ponta a facut un anunt pe pagina sa de Facebook din care reiese faptul ca intentioneaza, dupa alegerile prezidentiale din luna noiembrie, sa se retraga din politica, sa lase locul altora mai tineri si sa dedice mai mult familiei.

Ca de obicei, sunt cateva lucruri care nu se leaga in acest anunt al premierului Romaniei. In primul rand, cum adica sa lase locul unora mai tineri? Pai la cei 42 de anisori pe care ii are domnia sa, el insusi demonstreaza ca este destul de tanar pentru cariera pe care si-a ales-o. Sa vina unii mai tineri? Adica cine? L-ati vedea pe Mihai Sturzu in functia de presedinte al Partidului Social Democrat? Poate ca da, dar numai daca social democratii vor sa “inroseasca” scenele de la X Factor si Vocea Romaniei asa cum au facut cu harta tarii in ultima vreme.

Sau poate ca premierul simte cum se strange latul odata cu dubele pline cu reprezentanti si totodata cotizanti de seama ai PSD-ului din teritoriu care se inghesuie la poarta DNA-ului. Aceasta varianta pare ceva mai plauzibila si o sa dam cel mai recent exemplu in acest sens. Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, a fost arestat preventiv astazi si asta inseamna din start o gaura mare in bugetul social democratilor, in conditiile in care acesta a donat anul trecut nu mai putin de 36.000 de lei pentru partid. Iar, dupa un calcul scurt, reiese faptul ca “eroul-cotizant” Duicu a supravietuit impreuna cu sotia si cei doi copii cu aproximativ o mie de euro tot anul, atata timp cat in declaratia de avere a acestuia din 2013 se arata faptul ca a castigat un total de 40.000 de lei.

Citeste si: Gorilele social democratului Nicusor Constantinescu se iau la tranta cu presa

Asta fara a-i aduce in discutie pe ceilalti opt sefi de consilii judetene din partea PSD care au tocit pragul Directiei Nationale Anticoruptie, dar si pe cei despre care se aude ca vor fi si ei, in viitorul foarte apropiat, in aceeasi situatie.

In plus, este inutil sa mai amintim ca daca rezultatele la alegeri nu vor avea efectul scontat este clar ca sunt multi pesedisti care il asteapta la cotitura pe Victor Viorel ca sa puna in aplicare o lovitura de genul “Capul lui Motoc vrem”, o situatie din care nici macar tata socru Sarbu nu l-ar mai putea salva.

Pana la urma, noi credem ca nu este altceva decat o noua bula electorala a unui premier care se tine de poante si care se va sparge, ca un balon de sapun, asa cum s-a mai intamplat si altadata.

Sursa foto:  reporterul.ro