SEA BREEZE 2015: Exercitiu militar comun NATO-UCRAINA, la care participa si SOLDATI ROMANI

Alianta Nord-Atlantica (NATO) se pregateste de noi exercitii in MAREA NEAGRA, la scurt timp dupa incheierea celor mai importante manevre de PARASUTISTI NATO IN ROMANIA, la care vor participa militari americani, italieni si spanioli, relateaza Agerpres.

Astfel, distrugatorul USS Donald Cook si un avion de tipul Lockheed P-3C Orion, capabile sa TRANSPORTE ARME NUCLEARE, vor participa la exercitiile NATO — SEA BREEZE 2015—care incep luni in Marea Neagra.

USS Donald Cook este dotat cu rachete Aegis, capabile sa intercepteze orice tip de racheta balistica, precum si rachete Tomahawk, care sunt uneori echipate cu focoase nucleare. Avioanele de patrulare maritima Lockheed P-3C Orion sunt destinate pentru activitati de recunoastere si pot transporta, de asemenea, BOMBE NUCLEARE.

Exercitiile Sea Breeze 2015, care incep luni—31 august — sunt prevazute sa dureze pana in data de 12 septembrie, intr-o zona de 400 de kilometri lungime, in largul Ucrainei.
Aproximativ 2.500 de militari au fost mobilizati pentru aceste exercitii — 1.000 AMERICANI, 500 de SOLDATI DIN ALTE TARI ALE ALIANTEI si ale partenerilor sai (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, ROMANIA, Republica Moldova, Marea Britanie, Suedia, Turcia) plus 1.000 de MILITARI UCRAINIENI.

In total, peste 150 de echipamente vor fi angrenate in aceste aplicatii — nave, submarine, elicoptere, avioane si vehicule.

CITESTE SI: TOWNSEND: FORTELE ARMATE ALE NATO SUNT CA UN CUTIT AL CARUI TAIS IL VOM ASCUTI

 

Manevrele vor fi dedicate MISIUNILOR DE INTERCEPTARE, luptei impotriva SUBMARINELOR si a vaselor mici, precum si operatiunilor de cautare si de salvare pe mare.
Comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiralul JAMES FOGGO, a declarat ca ”acest exercitiu reprezinta o oportunitate importanta de a lucra cu partenerii nostri si de a desfasura pregatiri semnificative in domeniile terestru, aerian, maritim etc”.

”Sunt increzator ca acest exercitiu va duce, de asemenea, la schimburi personale valoroase intre marinarii nostri, soldati, aviatori si puscati marini, ceea ce va duce la legaturi mai puternice si la unitate in aceasta regiune”, a declarat el pentru publicatia Naval-technology.

Sursa foto: EPA