SEBASTIAN GHITA a facut o serie de DEZVALUIRI INCENDIARE despre contractul cu MICROSOFT

SEBASTIAN GHITA a acordat un interviu lui Catalin Tolontan, redactorul sef al Gazetei Sporturilor, in care a dezvaluit o serie de amanunte incendiare despre megadosarul MICROSOFT, spagile date in acest dosar, dar si ce se ascunde in spatele semnarii unui astfel de contract.

Conform lui SEBASTIAN GHITA, licentele vandute de MICROSOFT existau in calculatoarele din ministere, inca de la inceputul anilor 2000, si ca s-a vandut, in realitate, doar posibilitatea de upgradare.  “ Nu ne-a vindut nici o licenta! Pentru ca acele calculatoare care erau in ministere aveau deja licente.(….) Eu spun ca s-au descarcat spre zero licente! Eu spun ca am asistat la o operatiune de furt din bugetul Romaniei de 400 de milioane de euro. Si Microsoft nu e singurul exemplu.(…).”, a declarat SEBASTIAN GHITA in interviul acordat celor de la gsp.ro.

SEBASTIAN GHITA dezvaluie si faptul ca diriguitorii de la Oracle ar fi pregatit un tun dupa modelul ”implementat” de cei de la Microsoft, dar s-a evitat acest lucru: ”Oracle a vrut de curind sa faca acelasi lucru. Ne-a vindut softuri de sute de milioane de euro.(…) Sa ne fure si Oracle o tura!.”

In continuare va prezentam  o parte dintre declaratiile lui SEBASTIAN GHITA referitoare la DOSARUL MICROSOFT:

”- Nu sunteti in apele dumneavoastra in legatura cu dosarul DNA. Aveti 90% sanse la condamnare. Zice statistica.
– Sa fim controlati toti! Respect munca procurorilor si voi accepta ce vor spune judecatorii. Si la firma fratelui meu s-au facut perchezitii. Si despre el spun ca justitia sa decida. Dar am ceva important de transmis.

“Inainte de a candida pentru Parlament, am mers la mai multi antreprenori din IT. La Irina Socol, de la Siveco, la Novensis, la HP, la Cisco. Cineva trebuie sa le apere interesele. Iar acum e timpul sa spunem deschis citeva lucruri grave”

“Banii nu i-a luat Socol, ci gurile hulpave care nu fac nimic”

– Apropo de Irina Socol… 
– O apreciez si astazi! Am vizitat-o in arestul la domiciliu. Dumneavoastra credeti ca ea a luat vreun ban negru din cei pe care era obligata sa-i faca? Va spun eu ca nu! Ea avea o firma. Care avea nevoie de contracte. I s-a spus: Ca sa iei contracte, stii, trebuie sa intorci! A rezistat, poate, o data, de doua ori. Dar are peste 1.000 de angajati care isi asteapta salariile. Asesoft, Teamnet si celelalte aveau la un moment dat 7.000 de angajati. A inventat Irina Socol vreun sistem? Nu, ea a supravietuit in ceea ce au creat altii. Eu nu o apar, sa decida judecatorii, dar justitia sa fie egala pentru toti!

“Lui Socol i s-a spus: Vrei contracte? Pai, cotizezi la partid sau ajuti ministrul! Jocul acesta a fost generat de cei care conduc societatea. Ea s-a lasat angre nata in acest joc. Si la sfirsit venim si o ares tam pe Irina Socol pe care am obligat-o sa scoata niste bani din firma ca sa hraneasca gurile astea hulpave care nu fac nimic”.

CITESTE SI: VIDEO HALUCINANT Avocatul lui GHEORGHE STEFAN: Cineva din PDL a FURAT spaga! 

Si unde nu e egala justitia? La MICROSOFT?
– Exact! Stiti ce ne-a vindut Microsoft?

– Licente.
– Nu. Asta se spune pe televiziuni. Nu ne-a vindut nici o licenta! Pentru ca acele calculatoare care erau in ministere aveau deja licente.

– De unde? 
– De la noi, eu eram in afacerea IT la jumatatea anilor 2000 si stiu ce spun. La un moment dat, exista obligatia ca toate firmele care vindeau calculatoare sa le vinda impreuna cu licente. Pe care noi le cumparam, era sub 100 de dolari, de la Microsoft. Si atunci ce au facut americanii? Au zis ca vind Guvernului upgradarea, adica posibilitatea de a descarca imbunatatirea softului.

– Adica ne dau versiunile ulterioare.
– Teoretic. Doar teoretic! Insa pe calculatoarele Guvernului oricum nu mergeau noile versiuni, care de altfel nici n-au fost descarcate! Noi am cumparat nimicul cu 400 de milioane de euro in 10 ani. Acesta este adevarul! Si de aici s-au luat spagile pe care le vedem astazi la televizor.

– O secunda va rog! Daca facem o cerere la MICROSOFT sa ne spuna pe cite calculatoare cu licente ale Guvernului Romaniei s-au descarcat in anii astia softurile, ca sa stim ce am platit, spuneti ca vom afla ca pentru sute de mii de calculatoare s-au descarcat doar citeva mii de softuri?!!!

SEBASTIAN GHITA isi uneste aratatorul cu degetul mare, descriind doua cercuri mici, facute din carne de om tinar. Doua zerouri!

Nu ride deloc. “Nu! Eu spun ca s-au descarcat spre zero licente! Eu spun ca am asistat la o operatiune de furt din bugetul Romaniei de 400 de milioane de euro. Si MICROSOFT nu e singurul exemplu. Mai am sa va povestesc”.

“Sintem corupti, dar ne tratam”

SEBASTIAN GHITA spune ca a vorbit cu “sute de oameni de afaceri romani” care reclama ca strainii sint tratati privilegiat si care avertizeaza ca “de acum inainte, si politicienii, si functionarii sa se astepte sa fie reclamati la DNA daca mai cer si un capat de ata”

– De ce ar fi acceptat Romania asa ceva de la MICROSOFT? 
– Nu Romania. Unii din Romania. Trebuie sa stim toti ceea ce, ma rog, procurorii nu o spun: noua nu ne trebuiau acele servicii!

– Deci MICROSOFT stia si de spaga catre politicieni, de vreme ce avea nevoie de bunavointa lor la achizitia a ceva despre care spuneti ca era nefolositor?
– Sefii MICROSOFT din Romania, nu unul, ci mai multi care s-au succedat, ofereau privilegiul reprezentarii unor intermediari. Cum era Florica, celebrul Florica. Daca o parte din bani se intorceau la ei, cred ca procurorii pot afla. Dupa cum, banii dinspre Florica plecau si la partide.

– Pare o operatiune prea mare ca sa fie gindita altfel decit la nivel de stat. Om fi crezut ca ne cumparam indulgenta americanilor! 

CITESTE SI: Marturie INCENDIARA in DOSARUL MICROSOFT: GABRIEL SANDU a turnat toata conducerea PDL 

– Poate s-o motiveze ei oricum acum! Ce nevoie avea SUA sa bagam noi bani in buzunarul Microsoft? E adevarat ca Microsoft facea drumuri la Guvern si la Ambasada SUA. Dar cert e ca s-au luat spagi imense si, daca vrei sa te minti, zici ca le-au luat pentru tara. O porcarie imensa, asta este afacerea Microsoft cu Romania! Stiti ca nu noi, ci Uniunea Europeana a oprit-o? Cind si-a dat seama ca se intimpla in mai multe tari din Est a zis sa le platim la o valoare reziduala si sa ne lase Microsoft in pace. Ne-au vindut o hirtie pe 400 de milioane de euro.

“MICROSOFT stia ca noi avem licente ca de la ei le luaseram! Si totusi, a pus Guvernul sa cumpare suport. Funeriu, Sandu si altii de i-am pus noi, romanii, ministri au semnat. Nu ne trebuiau aceste servicii! E o profunda si mare porcarie organizata de aceasta companie MICROSOFT”

“A venit si Oracle sa ne fure o tura!”

– Ati spus ca aveti si alte exemple.
– Oracle a vrut de curind sa faca acelasi lucru. Ne-a vindut softuri de sute de milioane de euro.

– Softuri de baze de date?
– Da. Si acum venisera, dupa formula MICROSOFT, sa le cumparam upgradarea. Sa ne fure si Oracle o tura! Am reusit sa evitam asta! Stiti ca Ministerul de Finante nu are nici acum un soft integrat? Au zis ca-l fac multinationalele, ca noi nu stim. Uite ca softul de la APIA, cu plati de un miliard de euro pentru Romania, l-a facut o firma romaneasca, Siveco. La Casa de Sanatate l-a facut Teamnet. UTI a facut SEAP-ul. Nu sintem chiar ultimii oameni!

– Discursul acesta l-am vazut la Sorin Ovidiu Vintu pe blog acum citeva saptamini. Ca lupta anticoruptie se va termina cu raderea tuturor antreprenorilor romani. Sunteti colegi de idei. 
– (Se aspreste) Eu nu sint coleg de nimic cu domnul Vantu.

– Pai, omul spune fix acelasi lucru! 
– Lupta anticoruptie este importanta. Va mai zic o data! Eu voi accepta orice decizie da judecatorul, daca voi fi trimis in instanta. Asa facem daca vrem sa traim intr-o societate civilizata. Daca nu, facem ca Buzaianu si renuntam la cetatenie si mergem in Elvetia ca nu credem in justitia de aici. Nu e cazul la mine. Eu in Romania vreau sa traiesc”.

Sursa foto: gsp.ro