Sebastian Ghiță rupe tăcerea! Acuzații extrem de grave făcute de fostul parlamentar

Sebastian Ghiţă a rupt tăcerea și a vorbit, duminică seara, pentru prima dată de la fuga din România din decembrie 2016. În direct la Antena 3, Ghiţă a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa fostului procuror DNA, Mircea Negulescu, dar şi a Laurei Codruţa Kovesi.

Sebastian Ghiţă a reacţionat după înregistrările cu el prezentate de Vlad Cosma. Fostul deputat PSD, Vlad Cosma, ieșise anterior la rampă cu înregistrări bombă, în care dezvăluie cum procurorul DNA Ploieşti Onea i-ar fi cerut să modifice documente, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

“E o crimă ce aţi prezentat în această seară. Aceşti criminali, nemernici au făcut aceste lucruri incredibile. Nu am cuvinte să vă descriu ce simt. Acum aflu că şi Laura Codruţa Kovesi ştia aceste lucruri. Sunt false acele tabele. Sunt false şi tabelele şi numele. Portocală mergea des prin Bucureşti şi asculta acele poveşti. Prieteneşte şi oficial am spus în Comisia SRI că e un personaj fără minte, creier şi noimă şi face tot felul de lucruri rele.

Am auzit cu groază aceste lucuri. Eu nu îi făcusem nimic. Într-o zi o să explic cum am câştigat bani şi am făcut firme. A avut ordin şi poruncă să îi luăm tot ce are. Îl ardem ca pe şoareci. Vedem ce facem la ICCJ. Acest om încalcă legea, vorbeşte ca un criminal. La fiecare frază pe care o rosteşte parcă face o crimă”, a declarat Ghiţă la Antena 3.

“Cred că procurorul general, Augustin Lazăr, care a venit în locul lui Tiberiu Niţu, trebuie să ne arate că nu a venit acolo să îi acopere. Eu o să vorbesc cu avocaţii să fac plângere penală. Ar trebui arestaţi. (…) Aceşti domni de la Ploieşti ard documente când e vorba de aşa ceva. Noroc că avem documentele. (…) Nu doar pe Vlad Cosma l-au folosit aşa. Şi pe Vlad Alexe, şi pe Păvăleanu, pe toţi i-au folosit ca martori sub acoperire. Ştia tot oraşul ce făcea acest Portocală, numai cei de la Bucureşti nu ştiau”, a mai declarat Sebastian Ghiţă.

“I-a spus în mod clar numele acestei doamne Kovesi şi dacă procurorii de la Parchetul General vor intra în acel DNA, la Bucureşti, că nu au acum de ce să le mai fie frică. Nu mai au cum să stea de frica lui Kovesi şi a călăilor ei”, a completat Ghiţă.

Sebastian Ghiță o face praf pe Laura Codruța Koveși

“Nu am fost în situaţia de a-mi fi frică. Până în 2014 am avut relaţii normale, Koveși părea normală la cap. Consideram că e o relaţie de prietenie. A devenit o nemernică, o ucigaşă. Sunt dezamăgit cât de naiv şi tăntălău am fost. A venit la mine acasă. Koveși a fost la mine acasă, în Ploieşti. Apoi a venit acolo, la vie. Au văzut-o chelnerii, lăutarii. Numai cine nu vrea să vadă nu vede. Sunt indignat că un om cu o demnitate şi o funcţie atât de mare poate să distrugă o instituţie. Nu mai ştiu..a fost o onomastică, un eveniment privat. Au fost şi alte persoane, nu le amestec în bâlciul de acum”, a spus Sebastian Ghiţă la Antena 3.

“Această Koveși a distrus o instituţie. Koveși a fost la mine acasă. Au mai fost şi alte persoane atunci, s-o găsi cineva să confirme. Orice greşeală aş fi făcut, ajungeam în închisoarea lui Negulescu de la Câmpina. Ajungeam într-o cameră insalubră, voiau să mă umilească. Mi-e greu să spun acum”, a tunat Ghiţă în direct la Antena 3.

“Eu nu înregistrez lumea când vine la mine acasă. A fost o întâmplare acea înregistrare cu Florian Coldea de la Cheia. Nu pot să satisfac dorinţa multor oameni din România. Eu nu înregistrez luea când vine acasă. Nu mi-a dat prin cap să o înregistrez pe Koveși la mine acasă”, a mai spus Ghiţă.

“Vor mai fi şi altele, o să îmi storc mintea ca să vă conving de relaţia mea cu Koveși. E mult mai grav că mulţi oameni din România sunt puşi să-şi demonstreze nevinovăţia când sunt probe false. Koveși conduce acest mecanism şi astăzi avem dovada. Conducea un mecanism de falsificat probe. Klaus Iohannis şi Hellvig l-au revocat pe Florian Coldea, nu eu. Ministrul Justiţiei are corp de control, mâine pot să dispună control la DNA Ploieşti”, a spus Ghiţă, care a vorbit şi despre dezvăluirile şi înregistrările lui Vlad Cosma.

“Scrisul acela era al meu, tabelele sunt false. Nu erau pentru campania electorală a lui Ponta. Scrisul e al meu, nu îmi dă voie legea să spun mai multe”, a mai spus Ghiţă.

“Groaznic mi se pare să vedem acolo, în biroul procurorilor şi nu ştiu de ce cred că o să mai vedem multe astfel de înregistrări, în care aflăm cum se omoară oameni.  Vă îndemn să-i cereţi procurorului general să-i aresteze mâine” , a conchis Sebastian Ghiţă.

Sursa foto: adevarul