SEBASTIAN GHITA s-a AUTODENUNTAT la PARCHETUL GENERAL! REACTII BASESCU si IOHANNIS

Deputatul SEBASTIAN GHITA s-a prezentat marti seara la PARCHETUL GENERAL unde a depus o declaratie prin care afirma ca a participat la “redactarea in fals” a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat LAUREI CODRUTA KOVESI, informeaza Luju.ro.

UPDATE 2: KLAUS IOHANNIS a spuns ca gestul lui Sebastian Ghita i se pare “ciudat”. Intrebat “de ce in acest moment?”, presedintele a raspuns “din cauza campaniei electorale”. “Deocamdata mi se pare ca este un scandal media”, a mai spus seful statului.  “Cei insarcinati sa isi faca treaba”, a concluzionat Klaus Iohannis, adaugand ca “Daca vom sti mai mult, vom discuta mai mult.”

UPDATE 1: Traian Basescu a declarat, la Romania TV, ca printre cei implicati in falsificarea respectivului raport se afla Sebastian Ghita, Mihnea Costoiu, “cu stiinta dlui prim ministru de la acea vreme, Victor Pota”.  “Eu am aflat atunci ca raportul cu privire la neplagiatul dnei. Kovesi a fost falsificat. Presiuni pentru falsificarea acelui raport a facut generalul Coldea. Mihnea Costoiu e un om din celebra academie a stiintelor securitatii nationale, dl. Ponta era intr-un fel sau altul – pentru ca si dansul avea un plagiat si raportul favorabil pentru domnia sa a fost realizat cam in aceeasi maniera. Eu aveam doar informatii, niciunul dintre cei care au participat la acea falsificare nu era corect in relatia cu mine din acest punct de vedere”, a sustinut Basescu.

Fostul presedinte spune ca nu stia, atunci cand a numit-o in functia de procuror sef, despre acest “plagiat.  “Si Coldea, si Kovesi au musamalizat propriile lor plagiate. In 2013, cand am nominalizat-o, nu stiam. Stiam doar ca in 2011, cand s-a dus la Timisoara sa sustina doctoratul, s-a dus cu mare alai, cu generalul Coldea, cu George Maior. Acum fac o multime de legaturi. Din pacate nu le-am facut la momentul potrivit”, a comentat Traian Basescu.

STIRE INITIALA

“In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat a LAUREI CODRUTA KOVESI. Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta LAUREI CODRUTA KOVESI“, a scris SEBASTIAN GHITA, in autodenuntul depus la PARCHETUL GENERAL si citat de site-ul luju.ro.

Sursa foto: rtv.net