SEBASTIAN GHITA si BOGDAN DIACONU i-au facut plangere penala lui DACIAN CIOLOS la DNA

Deputatul SEBASTIAN GHITA s-a prezentat, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) spunand ca a venit sa depuna un denunt penal impotriva premierului DACIAN CIOLOS pentru achizitia sculpturii Cumintenia Pamantului, informeaza televiziunile de stiri.

SEBASTIAN GHITA a venit impreuna cu noul sau lider, presedintele PRU BOGDAN DIACONU, cei doi spunand ca denuntul este depus in numele formatiunii o plangere pentru ABUZ in SERVICIU si INSELACIUNE pe numele lui Ciolos.

BOGDAN DIACONU a sustinut ca pretul este “de zece ori umflat” si a acuzat ca s-au cheltuit “11 milioane de euro din banii romanilor pentru o opera care oricum era in patrimoniu si nu putea fi scoasa din tara”. SEBASTIAN GHITA a spus ca trebuie sa inceapa cercetarile in “aceasta mare frauda”, comparand-o cu cazurile ANRP cercetate de DNA. 

“Am informatii precise ca aceasta opera de arta a avut niste evaluari”, a spus deputatul, adaugand ca exista note SRI care i-au precizat clar statutul.  SEBASTIAN GHITA a adaugat ca asa cum a fost jefuita Romania cu Fondul Proprietatea si ANRP, “asa ne putem trezi cu cumparari de opere de arta la preturi supraevaluate”.

Sursa foto: realitatea