Sebastian GHITA: Tot ce s-a intamplat saptamana trecuta pare un FEL DE RAZBUNARE

SEBASTIAN GHITA s-a prezentat luni la Politie, asa cum o impune masura controlului judiciar. La iesire, acesta a declarat, in fata jurnalistilor, ca vrea sa se prezinte la DNA, pentru ca “are NOI DETALII IN DOSARUL HERTANU”, acesta acuzand abuzuri la adresa sa si sustinand ca, in opinia sa, in dosarul sau este vorba despre “o RAZBUNARE”.

“Intentionez sa merg pana la DNA, la procuror, sa fac mai multe cereri. Am senzatia ca saptamana trecuta, din agitatie, s-au facut multe lucruri de-a valma. Am verificat documentele, nu am avut posibilitatea sa explic si varianta mea si ce cred eu despre acele acuzatii si sper sa ii dau procurorului noi elemente despre dosarul Hertanu. Am gasit argumente ca sa ii spun procurorului ca implicarea mea in dosarul Hertanu nu este cea pe care o considera. 

Practic, toti colegii de facultate, toti fostii parteneri de afaceri, toti prietenii, multe persoane si multe alte firme despre care nu stiu nimic, oameni cu care n-am avut de impartit nimic s-au trezit cu conturile blocate. Altfel, vom convinge pe toata lumea ca se intampla ABUZURI. E un abuz sa sechestrezi conturile unor firme care nu au nicio legatura cu mine.

Mai am doua chestiuni care vizeaza alegerile din Moldova: nu e nicio dovada ca un cetatean din Republica Moldova a fost mituit, iar MATERIALELE PROMOTIONALE ELECTORALE se afla sub incidenta legii. 

CITESTE SI: Documente DNA: Sebastian GHITA a corupt alegatorii cu TIGAI CUMPARATE LA NEGRU

In privinta casei lui Iulian Badescu, exista prezumtia ca banii catre echipa de baschet au fost folositi pentru ca acesta sa isi achizitioneze casa. Numai ideea ma oripileaza…ca bani veniti de la Primarie ar fi ajuns la echipa de baschet (…). Am respectat toate regulile impuse in ultimele patru luni. Nu pot fi suspectat ca m-am sustras urmaririi penale. Tot ce s-a intamplat saptamana trecuta pare un fel de RAZBUNARE. Nu pot crede ca, dupa 15 ani, statul a decis ca 4000 de persoane au facut evaziune fiscala”, a declarat Ghita in fata jurnalistilor.

Sebastian Ghita este cercetat sub control judiciar pentru fapte de coruptie si are interdictia de a parasi Ploiestiul si de a merge in Parlament. Potrivit procurorilor DNA, in ultimii 15 ani, Sebastian Ghita ar fi obtinut prin influenta contracte in valoare de aproape 130 de milioane de lei. Suma a intrat intr-un circuit de spalare a banilor, iar prin neplata taxelor s-ar fi adus un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei.

CITESTE SI: DNA a pus SECHESTRU pe averea lui GHITA. Conturile a 51 de firme controlate de acesta au fost blocate

Anchetatorii il mai acuza pe Sebastian Ghita ca ar controlat prin 23 de interpusi 54 de firme pe care le-a detinut pana in 2012 cand a deveni deputat.

O parte din suma obtinuta prin evaziune si spalare de bani, aproape 280 de mii de lei, a fost folosita pentru Campania electorala a lui Sebastian Ghita din 2012. Procurorii arata ca pentru a-i determina pe alegatori sa-l voteze, deputatul a oferit mita, inclusiv tigai.

Totodata, deputatul este suspectat ca ar fi mituit alegatorii din Republica Moldova pentru a-l vota pe premierul Victor Ponta la alegerile prezidentiale.