SEBASTIAN LAZAROIU: PNL vinde DIASPORA pentru voturile celor de la UDMR

sebastian_lazaroiu

Fostul consilier prezidential, SEBASTIAN LAZAROIU, sustine, intr-un articol publicat de Revista 22 , ca o alianta a PNL cu UDMR spulbera sperantele ROMANILOR din DIASPORA referitoare la restabilirea dreptului la vot.

Dupa ALEGERILE PREZIDENTIALE din 2014, cand ROMANII din strainatate au stat ore in si la cozi pentru a-si exercita dreptul la vot, politicienii  ”s-au inghesuit sa le promita ca pana la alegerile locale si par­la­mentare din 2016 vor avea VOTUL ELECTRONIC sau prin CORESPONDENTA”, proiect care nu este sustinut de UDMR, avertizeaza SEBASTIAN LAZAROIU.

CITESTE SI: KELEMEN HUNOR: E cale lunga pana la un ACORD SCRIS cu PNL 

”UDMR s-a opus inca din 2011 acestui pro­iect (VOTULUI ELECTRONIC sau prin CORESPONDENTA – n. r.), initiat pe atunci de Guvernul Boc. Si se va opune in continuare, pentru ca, daca s-ar introduce votul prin corespondenta, UDMR are sanse mici sa mai treaca pragul de 5%. Sa explic cu cifre de ce se intampla astfel. La ultimele alegerile parlamentare, UDMR a fost votat de aproximativ 380.000 de etnici maghiari, ceea ce a re­pre­zentat un scor de 5,15%. Din cei cam un milion de adulti de etnie maghiara din Romania, doar o treime mai cred in balivernele UDMR.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: Cred intr-o colaborare fructuoasa cu UDMR in viitorul apropiat 

Daca s-ar introduce VOTUL prin CORESPONDENTA, in loc de 7,5 milioane de voturi valabil exprimate, cate au fost in 2012, vom avea probabil cel putin 9 milioane. Cum UDMR nu va putea pacali mai mult de 400.000 de maghiari, inseamna ca procentajul lor abia va depasi 4% in 2016”, explica SEBASTIAN LAZAROIU.

Sursa foto: captura video