Sebastian Vettel va pleaca din pole position in India

Sebastian Vettel a obtinut al treilea pole position consecutiv pe circuitul din India, Fernando Alonso urmand sa plece doar de pe locul opt.

Dupa ce a dominat fiecare sesiune de antrenamente, Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull Racing, a obtinut al treilea pole position consecutiv pe circuitul Buddh dupa ce a fost cronometrat cu 1:24.119 si a optat pentru strategia traditionala, concurand cu pneuri soft in ultima parte a calificarilor, scrie automarket.ro. Germanul va fi urmat pe grila de start de cei doi piloti ai echipei Mercedes, Nico Rosberg si Lewis Hamilton, in timp ce Mark Webber a preferat o strategie alternativa si a stabilit al patrulea timp cu pneuri medium.

Fernando Alonso a obtinut doar locul opt pe grila de start, fiind invins de coechipierul sau Felipe Massa (locul 5), dar si de Kimi Raikkonen (Lotus) si Nico Hulkenberg (Sauber).

Sebastian Vettel are nevoie doar de locul cinci in Marele Premiu al Indiei pentru a deveni matematic campion mondial, iar Alonso este obligat sa termine pe locul doi pentru a avea speranta ca va ramane in lupta pentru trofeu.

Sursa foto: sport.ro