Sebes: 14 COPII de la o gradinita, in spital cu TOXIINFECTIE ALIMENTARA

Paisprezece COPII si un angajat al unei gradinite din Sebes au ajuns la spital cu simptome de TOXIINFECTIE ALIMENTARA, in noaptea de joi spre vineri, cel mai probabil din cauza alimentelor servite la gradinita, autoritatile sanitare deschizand o ancheta in acest caz.

Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba, Horia Timis, a declarat, vineri, ca 14 COPII cu varste de pana la 5 ani si un adult, angajat al unei gradinite din municipiul Sebes, au ajuns la SPITAL, in noaptea de joi spre vineri, dupa ce li s-a facut rau cel mai probabil din cauza ALIMENTELOR consumate la gradinita.

Citeste si: CORNUL SI LAPTELE AR PUTEA AJUNGE DOAR LA COPIII CARE AU CU ADEVARAT NEVOIE

COPIII si persoana adulta au fost internati la sectiile Pediatrie si Infectioase ale Spitalului Sebes, iar potrivit medicilor niciunul dintre acestia nu este in stare grava, fiind forme usoare si moderate ale bolii.

Directorul DSP Alba a afirmat ca institutia pe care o conduce si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au deschis anchete in acest caz, in conditiile in care se presupune ca din cauza ALIMENTELOR servite la gradinita li s-a facut rau celor 14 copii, informeaza Mediafax.

Un caz similar a fost inregistrat in anul 2011 la o scoala speciala din Alba Iulia, la acea data 26 de COPII ajungand in spital cu TOXIINFECTII ALIMENTARE din cauza alimentelor servite la scoala de o firma de cattering.

TOXIINFECTIE ALIMENTARA INTR-O TABARA SPORTIVA DIN HARMAN, 19 COPII DE LA O ECHIPA DE FOTBAL AU AJUNS LA SPITAL