SEC a lansat un site web ICO fals pentru a educa investitorii

Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) dorește să se asigure că investitorii pot identifica ofertele frauduloase pentru monedele inițiale – chiar dacă trebuie să-și lanseze propria inițiativă pentru a face acest lucru.

Autoritatea de reglementare a anunțat că a lansat o ICO falsă numită HoweyCoin, numită probabil după testul Howey, care “este un lucru prea bun pentru a fi o adevărată oportunitate de investiții”.

Cu toate acestea, compania anunță că “oferta nu este reală”. Utilizatorii care încearcă să investească în vânzarea tokenului vor fi în schimb redirecționați către instrumentele educaționale ale autorității de reglementare, care urmăresc să indice semnele vânzărilor de tokenuri frauduloase.

Potrivit site-ului web HoweyCoin, majoritatea companiilor de turism “necesită procesare, monedă centralizată și, cel mai important, taxe de nichel și dime care se adaugă la literalmente miliarde”.

Citește și: PRIMA COMPANIE DE TRANZACȚIONARE A CRYPTO MONEDELOR DIN NEW YORK A PRIMIT BITLICENSE

HoweyCoin spune că: “HoweyCoins utilizează cea mai recentă tehnologie cripto pentru a permite călătorilor să achiziționeze toate segmentele fără aceste limitări, permițând utilizatorilor HoweyCoin să cumpere, să vândă și să tranzacționeze într-un mediu fără fricțiune – unde folosesc HoweyCoins cumpărați călătorii SAU ca o investiție garantată de guvern, liber de negociere – sau ambele! “

Site-ul continuă să raporteze că investitorii vor primi un profit de 1-2 procente și îi sfătuiește să “HODL”, imitând site-uri web pentru vânzările existente frauduloase sau potențial frauduloase.

Site-ul prezintă, de asemenea, mărturii Twitter și lista membrilor echipei sale, deși dacă oricare dintre acestea este reală este discutabilă – nu există profiluri sociale sau profiluri profesionale legate de nume.

Într-un comunicat de presă, SEC a remarcat, de asemenea, că site-ul include “o lucrare albă, cu o explicație complexă dar vagă a oportunității de investiție, promisiuni de returnări garantate și un ceas numărătoare inversă care arată că timpul se scurge rapid în afacerea unei vieți .“

Într-o declarație, Owen Donley, consilier șef al Biroului pentru Educația Investitorilor și Advocacy al SEC, a declarat că site-ul încorporează multe dintre semnele distinctive ale vânzărilor de mărfuri frauduloase – informații pertinente pentru investitorii care doresc să evite capcanele financiare.

“Fraudatorii pot construi rapid un site atractiv și îl pot încărca cu un jargon complicat pentru a atrage investitorii în tranzacții false”, a spus Donley. “Dar site-urile frauduloase au adesea stegulețe roșii care pot fi cadouri de moarte dacă știți ce să căutați”.