SECHESTRU pe bunurile si conturile TEHNOLOGICA RADION, in dosarul in care THEODOR BERNA este acuzat de evaziune fiscala

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti au instituit sechestru asigurator pe toate conturile si bunurile TEHNOLOGICA RADION, masura fiind luata in dosarul in care THEODOR BERNA, cel care controleaza compania, este arestat preventiv sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit reprezentantilor Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, procurorii care instrumenteaza dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la o suta de milioane de euro au instituit sechestru asigurator asupra tuturor conturilor si bunurilor detinute de SC TEHNOLOGICA RADION SRL si de omul de afaceri THEODOR BERNA.

Masura a fost luata in conditiile in care TEHNOLOGICA RADION are calitatea de suspect in acest dosar, iar THEODOR BERNA este inculpat in dosar, potrivit Mediafax.

Citeste si: THEODOR BERNA, administratorul TEHNOLOGICA RADION, RETINUT pentru EVAZIUNE FISCALA

In acelasi dosar, procurorii au dispus masuri asiguratorii constand in sechestru asupra bunurilor si conturilor detinute de SC Teloxin Con SRL, SC Temix Construct SRL si SC Proiect Alfa Capital Construct SRL, firme care au si ele calitatea de suspect in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani in care THEODOR BERNA este inculpat alaturi de alti oameni de afaceri.

THEODOR BERNA, care controleaza companiile de constructii TEHNOLOGICA RADION si Teloxim Con, a fost arestat preventiv in 19 august, de Tribunalul Prahova, intr-un dosar cu un prejudiciu de peste o suta de milioane de euro.

Citeste si: ALIN SIMOTA, ARESTAT la domiciliu in dosarul de evaziune fiscala

Instanta arata, in motivarea deciziei de arestare, ca THEODOR BERNA a folosit fraudulos propria societate comerciala pentru a-si insusi bani obtinuti din simulari de tranzactii imobiliare sau din evazionarea bugetului statului, avea un mod ingenios si complex de savarsire a infractiunilor si a atras in lantul comercial fictiv mai multe firme si persoane.

Berna este al doilea “rege al asfaltului” retinut in ultimii ani, dupa ce Nelu Iordache, care controleaza firma de constructii Romstrade, a fost arestat pentru deturnarea unor fonduri europene.