Sechestru pe sediul ANTENA 3, toate conturile luI Dan Voiculescu vor fi blocate

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat, vineri, la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatziarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), zis si Telepatia. Decizia este definitiva, instanta dispunand si interzicerea drepturilor civile timp de cinci ani.

Totodata, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a mai dispus confiscarea terenului de 29.000 mp situat in strada Garlei, a unui imobil tot de pe strada Garlei, precum si a cladirii din Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27, unde isi desfasoara activitatea postul de televiziune Antena 3. Sediul Antena 3 a fost confiscat deoarece in acte apartinea ICA.

De asemenea, s-a dispus confiscarea bunurilor mobile si imobile ale lui Dan Voiculescu. Astfel, se va pune sechestru si pe toate conturile din tara si din strainatate ale lui Dan Voiculescu.

Afla aici mai multe detalii din sentinta data de instanta in dosarul ICA

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri la 10 ani de inchisoare cu executare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucuresti. Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de inchisoare, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis la 7 ani de inchisoare.

Voiculescu a primit pedeapsa maxima prevazuta in noul Cod penal, legea mai favorabila in cazul sau. Totodata, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin aceasta sentinta, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Mondo News iti recomanda si: Cum arata IUBITA lui Dan Voiculescu! FOTO in articol

Sentinta Curtii de Apel Bucuresti va fi comunicata Tribunalului Capitalei, care va emite mandatul de punere in executare a pedepsei.

Mandatul va fi pus in aplicare de Serviciul Urmariri al Politiei. Astfel, Dan Voiculescu va fi luat de politisti de la domiciliu sau se poate preda la o sectie, urmand sa fie incarcerat.

Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la 8 ani de inchisoare

Magistratii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de sase ani primita de Mencinicopschi prin decizia din septembrie 2013 a Tribunalului Bucuresti, care a judecat fondul cauzei.

Directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost acuzat de complicitate la infractiunea de stabilire a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a institutului, abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Citeste si: Dan Voiculescu – Motanul Felix – afla decizia in dosarul ICA de Ziua Internationala a Pisicilor

Sorin Pantis, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare

Magistratii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de sase ani de inchisoare data de Tribunalul Bucuresti in cazul lui Pantis, in septembrie 2013, la fondul procesului.

Sorin Pantis a fost acuzat de complicitate la stabilirea unei valori diminuate a institutului fata de cea reala si fals in inscrisuri.

Fostul sef al ADS, Corneliu Popa, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a declarat, vineri dimineata, la sediul IPJ Ilfov, ca pana la 34 de ani a trait cu sotia si cu doi copii in conditii rele, cu WC in curte, iar la penitenciar nu are cum sa fie mai rau de atat.

Omul de afaceri Dan Voiculescu a declarat, vineri dimineata, la IPJ Ilfov, ca joi seara, inainte de ziua in care se va pronunta sentinta in dosarul ICA, a mancat varza cu carnati, a baut vin, s-a uitat la emisiunea lui Mihai Gadea si s-a culcat, dormind bine, dovada ca nu e speriat.