SECHESTRU REDUS pe AVEREA lui ANDREI CHILIMAN

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatiie si Justitie (ICCJ) au decis, joi, sa reduca sechestrul pus de procurorii DNA Ploiesti pe averea primarului suspendat al Sectorului 1, ANDREI CHILIMAN. Potrivit unei decizii DEFINITIVE a magistratilor Instantei Supreme, SECHESTRUL a fost redus considerabil de la 670 de milioane de euro la 2,5 milioane de euro.

MINUTA: “Admite contestatia formulata de inculpatul CHILIMAN ANDREI IOAN impotriva ordonantei privind luarea masurii asiguratorii emisa la 22 iunie 2015 in dosarul nr.218/P/2014 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti. Desfiinteaza, in parte, ordonanta contestata numai in ceea ce-l priveste pe inculpatul CHILIMAN ANDREI IOAN doar sub aspectul cuantumului sumei pana la concurenta careia s-a dispus luarea masurii asiguratorii in privinta bunurilor acestuia si a dispozitiei de poprire a veniturilor nete lunare ce urmeaza a fi incasate in contul bancar cu titlu de drepturi salariale de catre acelasi inculpat.

 

CITESTE SI: ANDREI CHILIMAN, SECHESTRU pe AVERE pentru un PREJUDICIU-RECORD de 670 de MILIOANE de EURO. UPDATE 

Modifica cuantumul sumei pana la concurenta careia s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea bunurilor inculpatului CHILIMAN ANDREI IOAN, la suma de 11.634.446 lei (reprezentand procentul de 30% din sumele de 300.000 lei si 38.481.488 lei). Dispune ca veniturile nete lunare ce vor fi incasate in contul bancar cu titlu de drepturi salariale de catre inculpatul CHILIMAN ANDREI IOAN, sa fie poprite in cuantum de 1/3 (o treime), conform art.729 alin.1 lit.b Cod procedura civila. Mentine celelalte dispozitii ale ordonantei contestate in ceea ce-l priveste pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan care nu contravin prezentei hotarari. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul partial al aparatorului desemnat din oficiu, in cuantum de 40 lei, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva”.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pana la concurenta sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului sectorului 1, ANDREI CHILIMAN, si ale celor trei apropiati ai sai implicati in dosar — VLAD MOISESCU, IOANA COSTESCU si ION BRAD.

CITESTE SI: ANDREI CHILIMAN s-a AUTOSUSPENDAT din functiile detinute in PNL 

SECHESTRUL a fost pus, initial, pe bunurile mobile si imobile, actiunile si partile sociale detinute de cei patru, precum si asupra sumelor existente in conturile bancare ale acestora.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul.ro