SECHESTRUL pe AVEREA lui GABRIEL OPREA, RIDICAT PARTIAL

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus, vineri, ridicarea sechestrului pus de procurorii DNA pe o parte din bunurile detinute de fostul ministru de Interne GABRIEL OPREA, in dosarul privind moartea politistului BOGDAN GIGINA, informeaza Agerpres.

Magistratii au admis o contestatie depusa de Gabriel Oprea si au ridicat sechestrul de pe 4 imobile detinute de fostul ministru impreuna cu copiii sai. Judecatorii au mentinut, insa, sechestrul pe alte 4 imobile aflate in proprietatea lui Gabriel Oprea. Tot vineri, magistratii au ridicat sechestrul de pe trei imobile detinute de Ana Maria Tudor, fiica lui Gabriel Oprea.

Pe 7 decembrie, Gabriel Oprea, Petre Mazilu – administratorul firmei General MPM Impex SRL – si Adrian Corcodel – seful echipei care efectua lucrari in zona in care s-a produs accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina – au fost pusi sub acuzare de DNA pentru ucidere din culpa.

Tot atunci, DNA a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aflate in posesia ori proprietatea lui Gabriel Oprea, inclusiv asupra bunurilor instrainate, dupa comiterea infractiunilor, catre membri ai familiei acestuia, a General MPM Impex SRL, a lui Petre Mazilu si a lui Adrian Corcodel. Familia lui Bogdan Gigina s-a constituit parte civila in dosar si cere daune de trei milioane de euro.

Sursa foto: adevarul