Secretarii de stat Stefania Duminica si Ovidiu Putura, precum si seful ANPC Bogdan Nica, demisi din functii

Doi secretari de stat si seful APC, demisi din functii

Premierul Victor Ponta a demis doi secretari de stat, respectiv Stefania Duminica de la Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si Ovidiu Putura de la Ministerul Justiei (MJ). Totodata, a fost demis si presedintele ANPC, Bogdan Nica.

Decizia de demitere din functii a celor doi secretari de stat si a sefului ANPC a fost publicata in Monitorul Oficial. Ordinul de eliberare din functie a fost publicat luni, in jurul pranzului.

Potrivit unor surse guvernamentale, secretarul Ovidiu Putura a fost eliberat din functie la cererea ministrului Justitiei, Stefania Duminica ar fi fost demisa pentru ca nu mai are sustinerea PNL, iar Bogdan Nica a fost dat afara din cauza managementului defectuos la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.

Stefania Duminica este protagonista unui scandal de plagiat. Membrii Comisiei de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti au solicitat, saptamana trecuta, retragerea titlului de doctor acordat Stefaniei Duminica, secretar de stat in Ministerul Educatiei, dupa ce au constatat ca a plagiat lucrarea de masterat.

Stefania Duminica a fost acuzata ca a copiat integral lucrarea de masterat din 2012, dupa o lucrare din 2008, conform unor documente prezentate intr-o emisiune televizata. Afla aici detalii despre acuzatiile de plagiat care i se aduc Stefaniei Duminica

Stefania Duminica a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti si profesor de limba si literatura romana in invatamantul preuniversitar.

In urma cu aproape trei saptamani, Stefania Duminica si-a luat concediu si i-a promis ministrului Educatiei, Remus Pricopie, ca isi va depune demisia din functia de secretar de stat.