Secretarul Camerei Deputatilor: La votul Teodorescu s-a facut o eroare materiala

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a declarat, luni, ca in cazul votului prin care s-a respins incuviintarea arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu a fost facuta o ”eroare materiala”, aratand ca Biroul Permanent a decis, luni, sa ceara un punct de vedere de la comisia juridica.

Ciolacu a precizat, dupa sedinta BP, ca la votul din plen in privinta lui Catalin Teodorescu, el a facut o ”eroare materiala”, trecandu-l prezent pe deputatul UDMR Marko Attila, desi era de notorietate faptul ca acesta lipsea, avand in vedere ca, inainte de acest vot se decisese incuviintarea arestarii preventive a acestuia.

El a aratat ca fie se va corecta in plen eroarea materiala si se va constata incuviintarea arestarii preventive a lui Teodorescu, avand in vedere ca la diferenta de un vot acesta a fost respinsa aceasta incuviintare, fie se va relua votul in plen.

Mondo News iti recomanda si: Basescu cere corectarea “incidentului” Teodorescu

”S-a discutat in privinta reluarii votului la colegul nostrum domnul Teodorescu sau corectarea erorii materiale facute de catre mine si anume Gabor Attila a fost trecut prezent la acel vot. A fost luata lista de prezenta si s-a constat ca dintr-o eroare domnul Attila a fost trecut prezent. tinand cont ca cvorumul a fost de 292 voturi, au fost 146 pentru incuviintare, 101 impotriva si 9 anulate, inseamna ca toata aceasta procedura a stat intr-un singur vot. Constatandu-se si faptul ca este aceasta eroare materiala, ca domnul Attila Gabor nu a fost prezent la vot, e de notorietate acest lucru, au fost doua propuneri in BP, una de corectare a erorii materiale sustinute de presedintele de sedinta domnul Miron Mirtrea si chemarea comisiei si corectarea erorii materiale si supusa plenului Parlamentului maine sa se ia act de ea iar a doua propunere a fost de reluare a votului in totalitate in ceea ce priveste pe domnul Teodorescu tot in sedinta de maine a Parlamentului”, a explicat Ciolacu.

El a precizat ca a fost o disputa in privinta variantelor de urmat, dar toata lumea a fost in consens ca trebuie indreptata aceasta eroare si sa se incuviinteze arestarea preventiva si de aceea a fost sesizata comisia juridica pentru a propune calea de urmat.

Citeste si: Deputatii au aprobat ARESTAREA PREVENTIVA a lui MARKO ATILLA. CATALIN TEODORESCU, salvat la RENUMARAREA voturilor. SCANDAL intre putere si opozitie

“Fiind o disputa, dar toata lumea fiind in consens ca trebuie indreptata aceasta eroare, s-a dat termen comisiei juridice pana maine la 9.30, cand va fi un nou BP si maine la votul final se va indrepta in Parlament. Comisia juridica sa vina cu o propunere juridica care sa nu fie contestata de Teodorescu. Este pentru prima data cand se va intamla. Hotararea se va lua in BP daca se indreapta eoarea materiala sau se reia votul”, a mai spus Ciolacu.

El a adaugat ca, daca se indreapta eroarea materiala, atunci decizia va fi pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Teodorescu. “Eu sustin procedura de indreptare materiala pentru ca este evidenta, eroarea materiala poate fi indreptata, cvorumul se reduce la 291, comisia se intruneste si plenul stabileste incuviintarea. Eu am facut acea prezenta, normal ca imi asum”, a mai afirmat Ciolacu.

Cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu nu a intrunit, miercuri, numarul de voturi pentru aprobare, rezultatul votului indicand 146 de optiuni favorabile.

Potrivit procesului verbal prezentat in plen de secretarul Camerei Marcel Ciolacu, numarul deputatilor prezenti a fost de 292, 146 din voturile valabil exprimate fiind “pentru” si 101 “impotriva”.