Secretarul de Stat din Ungaria: Basescu a adus o acuzatie indrazneata de revizionism

szolt-nemeth-ungaria

Secretarul de stat ungar, Zsolt Nemeth, a raspuns, intr-o interventie la postul public de radio Kossuth, unor declaratii facute de presedintele Romaniei Traian Basescu potrivit careia Ungaria a devenit un “focar de instabilitate” in privinta problemelor minoritatilor etnice, transmite Mediafax.

Nemeth a afirmat ca Ungaria nu este o tara revizionista, dar are o responsabilitate constitutionala fata de ungurii din strainatate, reprezentata in cadrul politicii sale externe.

Nemeth a apreciat ca au fost lansate o serie de “acuzatii nefondate” in privinta relatiilor Ungariei cu vecinii sai, cea mai grava fiind cea potrivit careia “Ungaria cauta sa exercite un anumit tip de protectorat al ungurilor care traiesc in strainatate, care este mai degraba o acuzatie indrazneata de revizionism”.

Secretarul de Stat a punctat ca Ungaria si-a consolidat si stabilizat “in mod spectaculos”, in ultimii ani, relatiile bilaterale cu vecinii, spre exemplu cu Serbia si Slovacia, si cauta sa faca acelasi lucru si cu Romania.

Nemeth a mai aratat ca Traian Basescu a jucat un rol important in stabilizarea relatiilor ungaro-romane, iar acest “nu trebuie sa il uitam”.

Foto: Jurnalul