Secretarul de stat DOREL SANDESC: Lasati-ne sa TRATAM OAMENII si apoi puteti sa NE ARDETI IN PIATA

SECRETARUL DE STAT IN MINISTERUL SANATATII DOREL SANDESC a facut, marti, un apel catre cei care AU CRITICAT MEDICII, in contextul TRAGEDIEI DIN COLECTIV, sa-si inceteze pentru moment ATACURILE si sa ii lase pe acestia sa lucreze pentru a putea TRATA SI SALVA PACIENTII.

“Totul seamana cu o trista mineriada impotriva unui grup de oameni care fac tot ce pot ei, in limitele umane pe care le au, pentru a trata si salva niste pacienti. Va rugam foarte mult, lasati-ne sa lucram ! Dupa ce vom termina de tratat si, daca putem, DE SALVAT ACESTI OAMENI, puteti sa faceti ce vreti, PUTETI SA NE ARDETI IN PUBLIC. Acum, va rugam, LASATI-NE SA LUCRAM!”, a spus Sandesc, intr-o declaratie facuta la Spitalul de Urgenta Floreasca.

El a atras atentia ca, “din pacate”, in timp ce majoritatea romanilor au aratat o “extraordinara solidaritate”, exista si “o avalansa de injurii, de critici, de jigniri” fata de personalul medical.

“In fata tragediei pe care o traieste poporul roman, avem doua oglinzi paralele. De o parte, este oglinda profesionistilor, a unor profesionisti internationali, o oglinda obiectiva, neutra si curata. In aceasta oglinda, dupa cum ati vazut, cuvantul comun cel mai des utilizat de toate cele cred ca opt delegatii din cele mai dezvoltate sisteme sanitare este ‘impresionant’. Acesti colegi au apreciat tot ce s-a facut: faptul ca spitalele au cu ce sa ii trateze pe pacienti, profesionalismul, devotamentul, colaborarea profesionistilor. De partea cealalta, este oglinda societatii romanesti, in care imaginea acestei realitati este total diferita. Din pacate, dincolo de marea majoritatea a romanilor care au manifestat o extraordinara solidaritate, constatam insa ca exista si o avalansa de injurii, de critici, de jigniri la adresa noastra”, a afirmat responsabilul din Ministerul Sanatatii.

CITESTE SI: TRAGEDIA DIN COLECTIV: CATI RANITI MAI SUNT IN SPITALE SI CARE E STAREA LOR

El a subliniat ca personalul medical nu poate sa lucreze “sub injuraturi, tipete, sub ploaie de pietre”.

“Noi, doctorii din saloane, personalul medical, doctorii din minister ne ocupam de niste fiinte fragile aflate intre viata si moarte si, din pacate, trebuie sa facem aceasta munca, atat de grea si solicitanta, sub injuraturi, tipete, sub ploaie de pietre. Nu cred ca poti lucra normal in aceste conditii. Este pacat ca in acest cor al denigrarilor nemeritate se afla si colegii. (…) Acest lucru s-a mai repetat si cu alti colegi care si-au exprimat frustrarile pentru diversele probleme acuzandu-ne pe noi. Se vrea capul tuturor, se vrea capul lui Raed, se vrea capul profesorului Lascar, al profesorului Enescu, al ministrului Banicioiu, al meu, al tuturor”, a mai sustinut secretarul de stat

Sursa foto: digi24