Secretarul de stat GEORGE CIAMBA: Este important sa manifestam SOLIDARITATE in cadrul UE in problema imigratiilor

Secretarul de stat pentru afaceri europene GEORGE CIAMBA a participat la sesiunea de lucru dedicata temei PREVENIRII SI COMBATERII MIGRATIEI din cadrul Reuniunii consulare regionale, desfasurata la Atena in perioada 18-20 iunie, ocazie cu care a afirmat ca este foarte important ca subiectul politicii de migratie sa fie vazut in ansamblu, legat de celelalte politici europene, cum ar fi politica de azil.

CITESTE SI: BOGDAN AURESCU a transmis un mesaj cu ocazia ZILEI MONDIALE a REFUGIATULUI

Potrivit unui comunicat remis sambata, in debutul interventiei sale George Ciamba a salutat initiativa Departamentului Consular de a aborda acest subiect foarte important si actual pe agenda europeana, dar si in contextul in care la 20 iunie se aniverseaza Ziua Mondiala a Refugiatilor.

“Politica de migratie este un subiect foarte important pe agenda europeana. Saptamana viitoare la reuniunea Consiliului European, printre alte subiecte importante, se va afla si cel al politicii de migratie. Este foarte important sa vedem subiectul politicii de migratie in ansamblu, legat de celelalte politici europene, cum ar fi politica de azil. Pentru Romania este important sa manifeste solidaritate in cadrul UE, chiar daca am fost intr-o zona care pana acum a fost protejata de valul imigrationist, dar trebuie sa avem in vedere si posibilitatile si implicatiile la nivelul resurselor de care dispunem”, a afirmat secretarul de stat George Ciamba.

CITESTE SI: Piesa “REFUGIATA AFGANA, CALUL LUI STEFAN SI ROMANII”, in regia functionarilor statului 

In context, s-a referit si la pregatirea misiunilor diplomatice ale Romaniei de a face fata fenomenului migrationist, reamintind ca, in cadrul demersurile efectuate pentru aderarea la spatiul Schengen, s-au facut investitii importante atat in securizarea frontierelor externe ale Romaniei, cat si in reteaua oficiilor consulare.

La randul sau, directorul general al Departamentului Consular BOGDAN STANESCU a prezentat o analiza a procedurilor privind acordarea vizelor de intrare in Romania, cu accent pe preluarea si examinarea cererilor de vize.

“Procedurile privind acordarea vizelor de intrare in Romania constituie un prim filtru menit a preveni migratia ilegala si alte posibile riscuri. Alaturi de Ministerul Afacerilor Externe si institutiile romane cu atributii in acest domeniu depun eforturi sustinute pentru combaterea fenomenului migratiei ilegale”, a afirmat Bogdan Stanescu, subliniind faptul ca autoritatile romane angrenate in prevenirea migratiei ilegale urmaresc cu atentie deosebita atat zonele care reprezinta importante rute de tranzit, cat si statele de provenienta a fenomenului migratiei ilegale.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC critica natiunile care ”INCHID USILE” IMIGRANTILOR

Bogdan Stanescu a subliniat necesitatea unei actiuni sustinute in privinta combaterii fenomenului migratiei ilegale, in contextul demersurilor constante pe care Romania le face pentru aderarea la spatiul Schengen, dar si al inscrierii in demersurilor comunitare de securizare a frontierelor externe.

*sursa foto: caleaeuropeana.ro