Secretarul de stat Nicusor Marian Buica a discutat in Turkmenistan despre transferul de marfa dinspre Asia spre Europa folosind infrastructura portului Constanta

Nicusor Marian Buica, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a participat luni si marti, in Turkmenistan (Ashgabat),  la prima reuniune a Grupului de lucru romano-turkmen pentru probleme de colaborare in domeniul transporturilor. Grupul turkmen de lucru a fost condus de catre Vepa Hadjiev, adjunct al Ministrului Afacerilor Externe.

Cu aceasta ocazie au fost discutate aspecte legate de colaborarea bilaterala in domeniile rutier, feroviar, fluvial, maritim, aviatie civila, precum si cu privire la realizarea schimbului de experienta la nivelul specialistilor din ambele state.

Un subiect important in cadrul discutiilor pe componenta multilaterala a reprezentat-o posibilitatea transferului de marfa dinspre Asia spre Europa si viceversa, folosind infrastructura portului Constanta, respectiv a portului Turkmenbashi.

Delegatia a fost primita si de Satlyk Satlykov, vice-prim-ministru al Cabinetului de Ministrii al Turkmenistanului, responsabil de domeniile transporturi si comunicatii.

Foto: Mondo News