SECRETARUL GENERAL al CE: ROMANIA a inregistrat progrese in cadrul MCV

Secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, a afirmat marti ca Romania a inregistrat progrese in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, dar este necesara continuarea eforturilor pentru consolidarea rezultatelor obtinute, in special in contracararea coruptiei la nivelul esaloanelor inferioare.

Stim ca sunt necesare eforturi suplimentare in combaterea coruptiei si in intensificarea cooperarii intre Romania si Bulgaria si in cooperarea celor doua tari cu Comisia Europeana”, a declarat oficialul CE, potrivit Mediafax.

CITESTE SI: LAURA CODRUTA KOVESI, la PE: CORUPTIA a reprezentat pentru Romania o PROBLEMA SISTEMICA 

Romania continua sa inregistreze progrese in aplicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare. Combaterea coruptiei la nivel inalt este impresionanta. (…) in acelasi timp, Romania are sarcina importanta de a continua eforturile pentru asigurarea independentei justitiei. Este necesara continuarea eforturilor pentru consolidarea progreselor obtinute; in plus, sunt necesare actiuni pentru combaterea coruptiei la nivelul esaloanelor inferioare“, a spus Catherine Day.

Acum, la opt ani de la introducerea MCV, observam evolutii clare in aplicarea reformelor; MCV a devenit un motor eficient al reformelor cu efecte tangibile”, a adaugat Catherine Day, recomandand Romaniei si Bulgariei sa ia masuri pentru consolidarea reformelor si pentru intensificarea cooperarii intre institutiile din sfera guvernamentala si judiciara.

CITESTE SI: AUDIERI IN PE privind MCV pentru justitie: Cazanciuc – Ne aflam in etapa de CONSOLIDARE

Comisia pentru Control Bugetar a PE a organizat, marti, o audiere privind implementarea de catre Romania si Bulgaria a angajamentelor referitoare la reforma judiciara si lupta impotriva coruptiei in cadrul MCV, in prezenta sefei DNA Laura Codruta Kovesi si a ministrului Justitiei Robert Cazanciuc.

Sursa foto www.eesc.europa.eu