SECRETARUL GENERAL AL NATO va efectua joi o VIZITA OFICIALA la BUCURESTI

Secretarul general al NATO, JENS STOLTENBERG, va efectua joi o VIZITA OFICIALA IN ROMANIA, ocazie cu care se va întalni cu presedintele KLAUS IOHANNIS si cu ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA.

Administratia Prezidentiala anunta ca întalnirea dintre cei doi oficiali va avea loc joi, la ora 11:30, la Palatul Cotroceni.

Tot joi, Stoltenberg se va întalni cu ministrul Mircea Dusa, la ora 9:00, la sediul ministerului, potrivit unui comunicat al MApN. Programul include vizitarea sediului Unitatii pentru Integrarea Fortelor NATO (NFIU) din Bucuresti.

CITESTE SI: Vor fi infiintate DOUA STRUCTURI NATO LA BUCURESTI

Prima întalnire a presedintelui Iohannis cu Jens Stoltenberg a avut loc la Bruxelles, în prima vizita externa pe care seful statului a facut-o dupa preluarea mandatului.

“Astazi, l-am asigurat pe dl secretar general de întreaga sustinere pentru eforturile Aliantei si am reiterat invitatia de a vizita Romania. Vom conveni împreuna un moment potrivit pentru acest lucru”, anunta Iohannis la 16 ianuarie, dupa întalnirea cu secretarul general al NATO.

De asemenea, Iohannis s-a întalnit cu secretarul general al NATO la reuniunea Consiliului European de Vara, ocazie cu care cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind masurile pe care Organizatia le are în vedere pentru a face fata provocarilor mediului de securitate actual.