Secretele ORGASMULUI: 20 de lucruri pe care ar trebui sa le stii

Unii stiu deja tot ce este de stiu despre cel mai placut sentiment din lume, orgasmul, insa altii inca se mai intreaba lucruri despre el.

Am descoperit cateva lucruri interesante despre orgasm pe care ar trebui sa le stii in cazul in care vrei sa fii cat mai informat cu privire la viata ta sexuala.

Iata:

1. Exista mai multe tipuri de orgasm: orgasmul atins prin stimularea clitorisului (cel mai cunoscut si cel mai usor de atins), orgasmul vaginal, orgasmul combinat (vaginal + clitoris) si orgasmul multiplu.

2. Exista orgasmul sanilor. Unele femei au sfarcurile foarte sensibile si pot avea un mini-orgasm doar prin stimularea sanilor intr-un mod placut.

3. Preludiul nu este obligatoriu dar ajuta la atingerea orgasmului. Femeile au nevoie de 10 minute de sarutari si mangaieri pentru a ajunge la punctul culminant, barbatii pot avea orgasm doar prin stimularea organului sexual.

4. Sexual oral este cea mai “sigura” cale spre orgasm. Atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor, drumul spre orgasm este mai scurt si mai simplu cu o partida de sex oral.

5. Masturbarea este pe locul 2. E posibil sa nu ai orgasm in timpul actului sexual, iar asta se poate intampla si la barbati nu doar la femei. Masturbarea, spun sexologii, este varianta cea mai sigura.

Citeste si: Secretele VAGINULUI: 20 de lucruri pe care ar trebui sa le stii

6. “Viata” unui orgasm este de 20 de secunde.

7. Persoanele care fac sport ajung mai repede la orgasm si pot influenta mai usor durata lui fiind, in mod evident, intr-o forma mai buna.

8. Femeile pot avea orgasm in timpul nasterii. Asta nu poate fi decat ciudat, nu?

9. Poti avea orgasm fara sa te atingi. Trebuie doar sa te gandesti la o fantezie sexuala, sa-ti reglezi respiratia si sa fii intr-un loc linistit.

10. Persoanele care scot zgomote in timpul sexului au mai multe sanse sa atinga orgasmul. Atunci cand scoti zgomote, ridici tensiunea trupului si astfel punctul culminant poate fi atins mai usor.

11. 60% dintre femei mimeaza orgasmul, cel putin asa spun studiile. In acelasi timp insa, barbatii sustin ca in 59% din cazuri se prind cand acest lucru se intampla.

12. Cand esti intr-o relatie orgasmele sunt mai dese si mai intense. Sexologii spun ca e nevoie de timp pentru a cunoaste trupul partenerului, tocmai de aceea atunci cand esti intr-un cuplu, sansele sa te bucuri de un orgasm la fiecare partida de sex sunt mai mari.

Citeste si: De ce sexul de dimineata e cel mai bun

13. Stresul te tine departe de momentul glorios. Femeile si barbatii stresati nu pot ajunge la orgasm. De aceea e nevoie de un masaj relaxant inainte de sex.

14. Exista femei care nu pot atinge orgasmul…niciodata. Studiile spun ca 15% dintre femei nu pot avea orgasm.

15. Pozitia “doggy style” este cea mai buna pentru un orgasm sigur, atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor.

16. Orgasmul te face sa mai…vorbaret. Datorita unui hormon eliberat in corp (oxitocina), devii foarte comunicativ dupa orgasm. Ai grija ce spui!

17. Orgasmul devine mai interesant odata cu varsta. Femeile mature au orgasm mai des si mai intens decat femeile tinere.

18. Prezervativele nu reduc placere orgasmului. E posibil sa ajungi mai greu la momentul fericit, insa un prezervativ nu iti va stirbi din placere in niciun fel.

Citeste si: De ce nu e bine sa faci sex in dus

19. Erectia nu este necesara pentru a avea orgasm. Erectia si ejacularea nu sunt indispensabile atingerii orgasmului. Nervii care stimuleaza orgasmul functioneaza indiferent daca barbatul are sau nu erectie.

20. Senzatiile sunt aceleasi si la barbati si la femei: euforie, palpitatii, descarcare si o stare de eliberare la nivelul capului.