Secreții nazale cu mucus dens la copii: când și de ce să îți faci griji

Mucusul din năsucul copiilor poate fi un bun indicator al stării lor de sănătate, atunci când secrețiile nazale devin mai abundente și își schimbă aspectul. Secrețiile nazale cu mucus dens la copii sunt o problemă comună, mai ales în timpul sezonului rece. Se întâmplă atunci când copilul tău are un exces de mucus în cavitatea nazală. Scurgerile nazale dense sau lipicioase pot fi enervante, dar nu mereu reprezintă un pericol pentru sănătatea copilului. Cu toate acestea, această afecțiune poate declanșa unele probleme secundare de sănătate dacă nu este tratată. Lăsată netratată, ea poate duce la sinuzită cronică sau la apariția unei infecții care s-ar putea răspândi în alte părți ale corpului, de regulă în ureche (otita medie acută). Citește în continuare articolul dacă vrei să afli care sunt cauzele secrețiilor nazale dense la copii, cum le poți contracara și când să îți faci griji pentru copilul tău.

Care sunt cauzele secrețiilor nazale dense la copii?

Există mai multe motive pentru care copiii dezvoltă secreții nazale cu mucus dens, printre care se numără următoarele:

Cum poți contracara secrețiile nazale cu mucus dens la copii?

Produsele pe bază de spray nazal din gama Tonimer lab Panthexyl, soluții hipertonice sterile de apă de mare, sunt îmbogățite cu Xilitol și Pantenol și ajută în caz de suprainfecție bacteriană, atunci când mucusul devine dens. Dacă micuțul sau micuța ta se confruntă adesea cu răceli însoțite de mucus dens, apelează cu încredere la un spray de nas din gama Panthexyl Tonimer lab. Tonimer lab Panthexyl Baby este un produs fără conservanți, care nu dă dependență și ajută la prevenirea suprainfecției microbiene și otitei medii acute cauzată de depunerile de mucus în urechea mijlocie.​

În cele mai multe cazuri, secrețiile nazale cu mucus dens la copii nu sunt un motiv de îngrijorare și vor dispărea de la sine cu timpul și fără nicio intervenție din partea părinților. Dacă observi că secrețiile nazale cu mucus dens ale copilului tău nu dispar după câteva zile nici după administrarea de spray nazal copii, atunci ar fi bine să îl duci la medic pentru un diagnostic și un tratament mai amănunțit.