Secretul dureros pe care văduva celebrului Pablo Escobar l-a ținut ascuns timp de 44 de ani

Victoria Eugenia Henao a dezvăluit în cartea sa autobiografică, un episod care a avut loc cu un an înainte de a se căsători,  la vârsta de 15 ani, cu ,,șeful’’ cartierului Medellín, cu 14 ani mai în vârstă, Pablo Escobar.

Începutul poveștii a fost în anul 1973 când Pablo Escobar Gaviria i-a fost prezentat pentru prima data   Victoriei Eugenia Henao. El, un băiat de 24 de ani care începuse să se angajeze în afaceri ilegale. Ea, sora unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi, Carlos Mario Henao Vallejos. Eram tânără,  foarte tânără: o fată de doar 13 ani. S-au căsătorit trei ani mai târziu, pe 29 martie 1976. După unsprezece luni, s-a născut Juan Pablo, primul dintre cei doi fii ai săi. Al doilea, o fată pe nume Manuela, se va naște în 1984.

Victoria relatează că ,, A trebuit să mă conectez cu povestea mea și să mă scufund în profunzimea sufletului meu, să adun curajul și să dezvălui secretul trist pe care l-am păstrat de 44 de ani”, scrie fosta soție, acum 57 de ani. Henao povestește că în ziua în careEscobar  i-a schimbat viața pentru totdeauna, a fost momentul în care “a îmbrățișat-o” și “a sărutat-o”. Ea, fiind foarte tânără și neexpusă vieții intime, a fost “paralizată” de frică.

Citește și: CE S-A ÎNTÂMPLAT CU AVEREA DE 40 DE MILIARDE DE DOLARI A LUI PABLO ESCOBAR! FIUL SĂU A RUPT TĂCEREA

“Nu eram pregatită, nu simțeam dorință sexuală, nu aveam maturitatea potrivită pentru a întelege ce înseamnă contactul intim si intens”, scrie ea la începutul cărții publicate de Daily Mail.

Henao spune că trei săptămâni mai târziu, ea a început să se simtă “ciudată”, dar lipsa ei de experiență nu a făcut-o niciodată să simtă sau să bănuiască că ar putea fi însărcinată. Escobar a vizitat-o câteva zile mai târziu pentru a o întreba cum se simte și i-a cerut să-l însoțească în casa unei femei, situată într-o zonă îndepărtată și pustiită din Medellín.

“Aproape imediat, o doamnă mai în vârstă, care abia m-a întâmpinat, mi-a spus să mă așez într-o targă și mi-a introdus imediat mai multe tuburi de plastic în burtă, care erau folosite pentru a canaliza venele și pur și simplu a spus că vor servi drept prevenire” scrie Victoria.

Apoi eu am a întrebat: “Prevenirea a ce?”

– Ai putea fi însărcinată, răspunse femeia.

“Apoi mi-a spus să fiu foarte atentă și mi-a ordonat să scot tuburile odată ce am început să sângerez”, spune Henao. Văduva lui Escobar spune că, deși nu înțelegea ce se întâmpla, ea a ascultat în tăcere. Mai târziu, Escobar a lăsat-o acasă și a sfătuit-o să urmeze instrucțiunile și să-i informeze despre starea lui.

“În zilele următoare am dormit cu acele tuburi ciudate în interiorul meu și am fost forțat să merg la școală așa încât mama să nu bănuiască nimic”, spune femeia. “Am fost în durere intensă, dar nu am putut spune nimic nimănui, doar îi ceream lui Dumnezeu ca durerea să înceteze curând.”

Acest episod nefericit  a avut repercusiuni profunde în viața sa. Henao a rămas cu întrebări pe care credința lui și vremurile de atunci nu i-a permis  să le pună. Ea nu a putut vorbi despre sex și avort, care a fost considerat “tabu” în anii ’70 și un “păcat de neiertat” în ochii Bisericii.

Văduva lui Escobar mărturisește că a încercat să își asume trecutul și responsabilitatea psihică, nedorind să pară o victimă a soțului ei, datorându-le respect restului de victime ale fostului soț. Femeia mărturisește în cartea sa, că în ciuda durerii pe care Escobar i-a cauzat-o, ea l-a iertat și se bucură că din această căsătorie, au rezultat doi copii frumoși care reprezintă motivul ei de a trăi. De asemenea, ea mărturisește că cei doi copii ai săi au încurajat-o să scrie această carte atunci când au aflat trecutul tumultos al părinților lor.

Sursa traducere: a1.ro