SECRETUL TERIBIL al unei cunoscute handbaliste romance: “Am cunoscut pacatul. Mama, nu ma pune sa aleg intre tine si…”

De sase ani, cunoscuta HANDBALISTA TALIDA TOLNAI imbratiseaza o noua religie, CULTUL PENTICOSTAL. Sportiva care a adus medalia de bronz Romaniei la Campionatele Europene din 2010 a acceptat sa vorbeasca cu presa despre alegerile de ordin personal pe care le-a facut in viata.

TALIDA TOLNAI, unul dintre portarii echipei nationale de HANDBAL a Romaniei,  jucator activ la CSM Bucuresti, a stat de vorba cu reporterii gandul.info, duminica, dupa slujba de la Biserica lui Dumnezeu Apostolica Penticostala Nr.1 Betel.

 

Citeste si: UN SENATOR PP-DD DE TIMIS RENUNTA LA RELIGIA ORTODOXA SI SE MUTA LA BAPTISTI

“Inainte sa ma intorc la Dumnezeu, eu eram un om de rand. Am cunoscut pacatul. Am umblat in lume, am cautat sa aflu placerile lumii acesteia si la un moment dat am inceput sa imi dau seama ca nu asta este ceea ce vreau de la viata”, marturiseste sportiva.

Inainte sa intre pentru prima data intr-o BISERICA PENTICOSTALA, in urma cu noua ani, TALIDA asculta cu placere emisiuni si melodii penticostale la Radio Unison din Zalau, localitatea in care s-a nascut.

Cand a facut pasul catre aceasta credinta, parintii ei au fost foarte afectati. Tatal ei a fost reformat, iar mama este ortodoxa, religie in care a fost botezata si TALIDA TOLNAI atunci cand s-a nascut. “Mama mea chiar mi-a zis ca daca cu adevarat o iubesc sa nu fac pasul acesta. Eu i-am spus: ’Mama, nu ma pune sa aleg intre tine si Dumnezeu, caci il voi alege pe Dumnezeu. Eu vreau sa te am si pe tine si Dumnezeu’”, rememoreaza handbalista.

BOTEZUL PENTICOSTAL l-a facut in urma cu sase ani, pe cand activa la Oltchim Ramnicu Valcea, insa un an de zile i-a ascuns mamei sale acest lucru. Ulterior a aflat si tatal care i-a spus ca o dezmosteneste. Peste cativa ani, chiar pe patul de moarte, acesta avea sa se pocaiasca la randul lui, chiar sub ochii TALIDEI.

Citeste si: CRISTINA NEAGU SI TALIDA TOLNAI S-AU NUMARAT PRINTRE LAUREATELE CAMPIONATULUI EUROPEAN DE HANDBAL

“Nu religia este cea care te mantuieste, ci Domnul Iisus Christos si credinta”, crede sportiva, care se loveste in continuare de reactia celor care nu reusesc sa inteleaga schimbarea ei confesionala.

CULTUL PENTICOSTAL este unul dintre cultele crestine protestante recunoscute oficial in Romania. Potrivit rezultatelor recensamantului din 2011, in Romania sunt 367.938 de adepti, adica 1,9% din populatie. PENTICOSTALII reprezinta a patra confesiune ca marime, dupa ortodocsi (85,9%), romano-catolici (4,6%) si reformati (3,2%), mai scrie sursa citata.

Sursa foto: gandul.info, fcuniversitatea-craiova-mihai.blogspot.ro