SECRETUL TINERETII lui VICTOR PITURCA! Fostul SELECTIONER arata BETON la 61 de ani

Fostul selectioner Victor Piturca a facut zilele trecute o vizita fulger la marginea Bucurestiului pentru a-si dezvolta o ferma pe care o detine de peste 10 ani strict pentru consum propriu, scrie Click.ro.

Jurnalistii de la Click l-au urmarit pe fostul selectioner pana in satul Islaz, din comuna Branesti, si au descoeprit acolo, in mijlocul unui camp, un adevarat colt de rai suspendat in trecut, dar care ii ofera lui „Piti” un viitor sanatos!

Victor Piturca e milionar in euro si a facut performanta in fotbal la cel mai inalt nivel, dar n-a uitat nicio secunda ca s-a nascut la tara. Obisnuit sa manance fructe, legume, oua si carne proaspete si produse pe langa casa parintilor, tehnicianul nu baga nici acum in gura ce gaseste pe rafturile supermarketurilor. Lipsa lui de incredere in industria alimentara costa insa si l-a indemnat pe tehnician sa ia taurul de coarne. Astfel, in urma cu aproximativ 10 ani, Piturca a cumparat un teren de cateva mii de metri patrati la marginea satului Islaz, dincolo de calea ferata, unde se ajunge pe niste drumuri desfundate de noroi.

Ideea era ca acolo sa infiinteze o mica ferma care sa-l aprovizioneze non-stop cu cele mai sanatoase alimente. Mai intai a construit o casa, in care locuieste gratis o familie sarmana, dar serioasa si cu putere de munca, care are grija de tot. Si e de lucru! Curtea imprejmuita cu un gard de fier e plina de oratanii! Piturca are cateva sute de gaini, gaste, rate, curci, plus doi porci peste suta de kilograme care asteapta Ignatul din acest an. Toate sunt hranite doar cu iarba si cereale din localitate, netratate chimic. Apoi, impresionanta este cultura sa de legumele, mai ales ca tehnicianul a declarat ca-i place sa le manance crude.

O sera imensa ii garanteaza lui Piturca rosii proaspete si pe timp de iarna, iar varza se pregateste si ea de maturitate. Castraveti se mai gasesc inca pe araci, iar cele cateva zeci de gropi simetrice tradeaza ca tehnicianul a mancat in aceasta vara de la Islaz si vinete, ardei, morcovi si cartofi. „Am indicatii clare sa nu stropesc nimic cu nicio solutie. Doar le ud si tai buruienile. Nu conteaza ca unele legume sau fructe mai sunt mancate de insecte sau se strica. Ce scapa e perfect sanatos. Aproape salbatic. Si lui asa ii plac”, ne dezvaluie nea’ Cornel, ingrijitorul care se ocupa de gospodaria lui Piturca impreuna cu sotia si cu fiul lor, Stefan. Acesta n-a lasat nimic la intamplare! Intrarea in curte se face printr-o bolta cu struguri, culeasa deja de oamenii antrenorului, iar de o parte si de alta cresc meri, peri, pruni, visini, ciresi si cativa gutui. Dintre toti, doar ultimii sunt inca neculesi.

Totul e pazit cu strasnicie de doi caini lupi, adusi tot de Piturca de la Bucuresti de cand erau pui. Alta pasiune a acestuia! Fostul selectioner vine rar personal la Islaz. Acum l-am prins pentru ca a mers acolo ca sa dea indicatii cu privire la construirea unei noi sere care sa-i permita cresterea de legume si peste iarna. In rest, cu adusul productiei de la Branesti in Capitala se ocupa ginerele sau si alti cativa baieti care fac pe hamalii. Dar tot efortul merita! Asta pentru ca e putin daca spunem ca Piturca se tine bine la 61 de ani! Probabil datorita genei, sportului, dar cu siguranta si datorita alimentatiei sanatoase, acesta arata ca pe vremea cand juca fotbal pentru Steaua sau Lens. Nici parul nu i-a albit si in lumea fotbalului chiar se glumeste pe seama acestui aspect. Unii spun ca Victor Piturca a gasit elixirul tineretii fara batranete! Poate ca sta ascuns chiar in serele din comuna Branesti!

Citeste tot articolul AICI.

Sursa foto: sport