Secţiile de NEONATOLOGIE vor primi la rectificare FONDURI suplimentare

Situatia ingrijirii nou-nascutilor prematuri este o prioritate pentru Ministerul Sanatatii, iar sumele necesare pentru tratamentul acestora va fi solutionata prin sume suplimentare, care vor acoperi astfel FONDURILE asigurate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, se arata intr-un comunicat remis joi presei.

“Ministerul Sanatatii acorda o atentie deosebita ingrijirii tuturor pacientilor, iar situatia asigurarii finantarii pentru ingrijirea nou-nascutilor prematuri va fi solutionata prin rectificare bugetara. Astfel, vom asigura adecvat FONDURI suplimentare acestor sectii, pe langa sumele alocate de CNAS”, a  anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Citeste si: SALVATI COPIII: Reducerea bugetului pentru ingrijirea nou-nascutilor prematuri va creste DECESELE in maternitati

Avand in vedere ca Programul National de Sanatate a Femeii si Copilului urma sa fie finantat integral din bugetul CNAS din luna august a acestui an, iar planificarea bugetara a fost facuta pentru sase luni, sumele alocate pentru 2014 au fost mai mici comparativ cu 2013, se mai arata in comunicat.

Citeste si: Aparatura performanta pentru 27 de maternitati si sectii de nou-nascuti din tara, donata in acest an de Salvati Copiii

Mai multi medici de la maternitatile din Bucuresti si din tara sustin ca FONDURILE alocate pentru ingrijirea nou-nascutilor sunt insuficiente, potrivit organizatiei Salvati Copiii.