SECTOR 4: Peste 50 de chioscuri fara autorizatie vor fi DEMOLATE in zona PIATA SUDULUI

In jur de 55 de CHIOSCURI FARRAR AUTORIZATIE de construire vor fi DEMOLATE, iar agentii economici care corespund criteriilor de licitatie au posibilitatea de a se reloca intr-o hala din PIATA SUDULUI, amenajata corespunzator, informeaza un comunicat al Primariei sectorului 4 transmis marti Agerpres.

Astfel, Primaria sectorului 4 anunta un amplu proces de transformare a Pietei Sudului, care va incepe cu igienizarea spatiilor insalubre, in care se comercializeaza alimente, laolalta cu alte marfuri, precum si cu demolarea constructiilor ilegale amplasate pe domeniul public.

Primaria sectorului 4, in colaborare cu Directia de Piete si Gestionare Activitati Comerciale Sector 4, a identificat lipsa autorizatiilor de construire, fiind incalcate prevederile Legii 50/1991.

Prelungirea contractelor cu Directia de Piete si Gestionare Activitati Comerciale Sector 4 s-a facut fara un temei legal, in contextul in care agentii comerciali nu pot inchiria un spatiu care nu exista in evidentele Administratiei, se arata in comunicat.

CITESTE SI: SECTOR 6: PESTE 20 DE TONE DE DESEURI, RIDICATE DIN CARTIERUL MILITARI

“Piata Sudului este un spatiu extrem de important pentru locuitorii din sectorul 4. Alimentele din aceste chioscuri se comercializau in conditii insalubre, iar accesul pe trotuare si in piata era mult ingreunat. Dincolo de aspectul estetic si de confortul oamenilor, vorbim de sanatatea lor, de accesul in piata in situatii de urgenta si, mai presus de orice, de respectarea legii”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.

Acesta a adaugat ca nerespectarea normelor inseamna retragerea dreptului de functionare.

“Le vom retrage si acordul de functionare, pe care comerciantii l-au primit de la Primaria sectorului 4, pentru ca este lovit de nulitate, din moment ce trebuie sa faci dovada spatiului pentru a primi acest acord. Contractele au fost prelungite abuziv prin act aditional, si nu prin licitatie, asa cum prevedea legea. Situatia treneaza de ceva ani”, a explicat edilul.

Comerciantii care isi desfasurau activitatea in aceste locuri vor avea optiunea de a se reloca in spatii special amenajate din Piata Sudului.

Sursa foto: hotnews