Sector 6: Peste 20 de tone de DESEURI, ridicate din CARTIERUL MILITARI

Din dispozitia Primarului RARES MANESCU, Directia Generala de Politie Locala Sector 6, prin Directia Protectia Mediului, Ordine Publica si firma specializata de salubrizare, a intreprins, ieri, 21.07.2015, o ampla actiune de SALUBRIZARE si IGIENIZARE a unei zone din apropierea STRAZII ARIESUL MARE, precum si a PIETEI VETERANILOR din Sectorul 6.

Pe langa disconfort, deseurile depozitate si resturile materialelor provenite din constructii produceau o IMAGINE CU IMPACT NEGATIV asupra zonei. In urma actiunii, de pe domeniul public au fost RIDICATE APROXIMATIV 20 DE TONE DE DESEURI.

Activitatea de salubrizare a continuat in Piata Veteranilor, actiunea vizand si  respectarea NORMELOR DE MEDIU, prevenirea si combaterea COMERTULUI NEAUTORIZAT, identificarea si luarea masurilor legale impotriva persoanelor care comercializeaza produse alimentare si nealimentare in alte locuri decat cele stabilite de autoritatea locala.

Totodata, in aceeasi zona, s-a intervenit asupra MASINILOR ABANDONATE sau fara stapan care ocupa inutil spatiile publice din sector si care, nu de putine ori, sunt transformate in „locuinte” pentru persoane fara adapost si devin focare de infectie. Inspectorii au aplicat somatii privind termenul de 10 zile pentru ridicarea autovehiculului de pe domeniul public.

CITESTE SI: CURSURI GRATUITE pentru COPIII din SECTORUL 6 al Capitalei

Astazi, 22.07.2015, cu interventia echipelor din cadrul Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6, au fost demolate CONSTRUCTII FARA AUTORIZATII de construire de pe ALEEA DEALUL MACINULUI. Zona a fost salubrizata si igienizata.

Actiunea face parte din campania de curatenie generala „PASTRAM SECTORUL 6 CURAT IMPREUNA!”.

Programul isi propune sa schimbe ASPECTUL INTREGULUI SECTOR si cuprinde: curatarea zonelor verzi si a arborilor din jurul imobilelor de locuit, a locurilor de joaca si de odihna; spalarea mecanica a principalelor artere de circulatie; identificarea arborilor de pe aliniamentele stradale, in vederea efectuarii taierilor de corectie necesare; colectarea, transportul si depozitarea deseurilor vegetale.

Sursa foto: primarie6