Sectorul 1, PREGATIT pentru SEZONUL RECE

Aproximativ 90 de utilaje si minimum 300 de persoane sunt PREGATITE sa intervina in aceasta iarna pentru deszapezirea si combaterea poleiului pe toate cele 1.088 de strazi ale Sectorului 1, a anuntat vineri Primaria Sectorului 1.

Potrivit programului de deszapezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este PREGATITA sa intervina in perioada sezonului rece 2014-2015 cu aproximativ 90 de utilaje dotate corespunzator: abrollkippere (sararita si plug), autocisterne, basculante, auto-cisterne multifunctionale, incarcatoare frontale, multicar (pentru trotuare largi si strazi secundare), motofreze pentru trotuare, tractoare si unimoguri).

Totodata, 300 de persoane – minimum 100 de persoane pe schimb, vor actiona in permanenta, in vederea indepartarii manuale a zapezii de pe trecerile de pietoni, din statiile RATB, refugii RATB, cai acces institutii publice etc. Numarul personalului va fi suplimentat, in functie de conditiile meteo.

Citeste si: PMB: 60 de UTILAJE de DESZAPEZIRE actioneaza in prezent in Capitala

Potrivit sursei citate, compania Romprest a luat din timp masuri pentru asigurarea stocului de materiale antiderapante. Astfel, prestatorul serviciului de deszapezire din Sectorul 1 detine pe stoc, pana in acest moment, 6.500 tone de clorura de sodiu si peste 2.000 tone de clorura de calciu.

In functie de evolutia conditiilor climatice, cantitatile se vor suplimenta, in vederea desfasurarii activitatii in conditii optime. Romprest detine propriile statii pentru producerea solutiilor de clorura de calciu. Materialele antiderapante folosite pentru combaterea poleiului si a ghetii respecta prevederile legale in vigoare si indeplinesc cerintele privind protectia mediului inconjurator.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate in calcul pentru sezonul de iarna 2014–2015, un numar de 21 de puncte fixe unde sunt pozitionate utilaje pregatite sa intervina. 

Citeste si: NINSOARE in Capitala: Peste 130 de copaci CAZUTI si 65 de masini AVARIATE

Pentru a facilita accesul utilajelor de deszapezire si colectare a deseurilor, persoanele fizice si juridice, institutiile publice, unitatile de alimentatie publica, pietele si unitatile sanitare sunt obligate, conform legislatiei in vigoare, sa indeparteze turturii de gheata si sa curete zapada si gheata de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, in maximum patru ore de la incetarea fenomenelor meteorologice, fara a depozita zapada pe carosabil sau pe gurile de canal.

Detinatorii de autoturisme sunt obligati sa pozitioneze masinile astfel incat sa fie permis accesul utilajelor de deszapezire, pluguit, combaterea poleiului, incarcat si transport zapada.

Sezonul rece incepe la data 15 noiembrie si se va incheia la data de 15 martie. In functie de conditiile meteo, intervalul se poate extinde. In toata aceasta perioada Romprest, societatea care presteaza serviciul de deszapezire in Sectorul 1 va asigura permanenta si va aplica strategia generala de deszapezire, aprobata de Consiliul Local Sector 1.

Sursa foto: Primaria Sectorului 1