Sectorul 6 sprijina miscarea “NO Hate Speech”

Primaria Sectorului 6 si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sector 6 au organizat miercuri, in incinta Colegiului Tehnic Carol I, un eveniment de constientizare si familiarizare cu fenomenul de discriminare. 

In cadrul evenimentului, un numar de 30 de liceeni au interactionat cu voluntari ai DGASPC Sector 6 intr-un cadru nonformal, din care nu au lipsit discutiile libere, schimbul de informatii si jocurile de rol. Liceenii au avut ocazia de a cunoaste semnificatia conceptului de discriminare, particularitatile si impactul acestui fenomen asupra societatii in general.

Marcand Ziua Internationala a Drepturilor Omului, sarbatorita in fiecare an in data de 10 decembrie, evenimentul este parte integranta a campaniei de informare si constientizare ”Intoleranta te afecteaza si pe tine!”, derulata de Primaria Sectorului 6 si DGASPC Sector 6.

Citeste si: DGASPC Sector 6 lanseaza Ghidul ”Sansa la angajare”

Campania se desfasoara in parteneriat cu Agentia Nationala a Functionarilor Publici si Asociatia de Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21 in cadrul proiectului „Transparenta si calitate in administratia publica prin social media”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Derulata in contextul mai larg al inregistrarii in mod continuu, in ultimii ani,  a unor situatii de violare  a drepturilor fundamentale ale omului, care se manifesta prin atacuri verbale si fizice asupra grupurilor minoritare, a imigrantilor sau asupra organizatiilor ce apara drepturile omului in Europa, campania isi propune sa aduca in constiinta publicului larg consecintele discursului instigator la ura care  se asociaza  cu fenomene precum: intoleranta, discriminarea, excluziunea sociala si incita la propagarea unor stereotipuri negative la adresa unor persoane sau grupuri de persoane. Pentru a  contracara aceste  aspecte, EEA si Norway Grants si-au alaturat fortele Consiliului Europei pentru a sprijini Miscarea NO Hate Speech (campanie impotriva discursului instigator la ura), initiata de Comisia Europeana.

Citeste si: Campanie impotriva VIOLENTEI VERBALE, in Sectorul 6

Sub sloganul ”DA pentru drepturi, NU pentru discriminare !”, campania ia atitudine fata de discursul instigator la violenta, respectand in acelasi timp libertatea de exprimare si pledand pentru o lume in care a fi diferit si a avea opinii diferite este o normalitate, pentru o societate noua, in care nu exista loc pentru ura, intoleranta, excludere sociala si rasism.

Sursa foto: facebook.com