Securitatea portofelelor pentru crypto monede pe înțelesul tuturor

Securitatea portofelelor pentru crypto monede pe înțelesul tuturor! În cele ce urmează vă vom prezenta, într-o variantă succintă, ce anume presupune o protecție cât mai bună  a portofelelor pentru crypto monede

1. Portofelul meu a fost jefuit. Ajutor!

Din moment ce s-a întâmplat deja, nu puteți face nimic. Imaginați-vă că deschideți portofelul dvs. și nu vedeți niciun fel de monede și mai multe tranzacții către adrese necunoscute. Probabil înseamnă că ai fost jefuit.

Datorită naturii anonime a crypto monedelor “proprietatea” este determinată de cine are codurile pentru ele. Deci, dacă au dispărut – în majoritatea cazurilor – au dispărut. Puteți urmări adresa ultimului portofel, dar nu vă va oferi nimic. Notificați compania – este posibil să nu fiți singurul păgubit – și revizuiți portofelul și securitatea PC / smartphone-ului, dacă are defecte semnificative.

Deși dacă v-ați păstrat crypto monedele într-un portofel de schimb de informații cripto și acest schimb a fost spart, există posibilitatea ca o anumită compensare să urmeze. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja portofelul este să vă asigurați că sunteți conștient de posibilele amenințări și că utilizați portofelul în mod corect.

2. Cum s-ar putea întâmpla acest lucru? Cum pot hackerii să fure crypto monedele?

Hackerii folosesc slăbiciuni simple ale omului

Cel mai popular tip de fraudă este phishingul. Hackerii vă pot trimite un e-mail fals din partea serviciului dvs. de portofel, care conține o adresă URL falsă, care poate diferi cu una sau mai multe litere de la adresa URL reală a serviciului dvs. de portofel. Sau chiar hackerii pot redirecționa adresa URL corectă la adresa URL falsă atunci când intrați în portofelul online. Cea mai recentă înșelătorie de tip phishing a apărut pe 24 aprilie 2018 utilizatorilor My Ether Wallet, care au pierdut în valoare totală de 150.000 de dolari în Ethereum printr-un hack DNS.

Citește și:  REGLEMENTĂRI LA NIVEL GLOBAL PENTRU MONITORIZAREA CRYPTO MONEDELOR

În afară de phishing, hackerii folosesc greșeli umane simple, cum ar fi păstrarea cheilor private în corespondență, expunerea cheilor la public, utilizarea rețelelor publice neprotejate, care permite hackerilor să extragă toate informațiile și să găsească parola. Cantități mari de tokenuri și tranzacții mari pot atrage hackeri pentru a vă sparge exact portofelul.

3. Atunci, unde trebuie să țineți cheile private?

Cel mai scurt răspuns este că varianta offline este mai bună decât cea online.

O greșeală des întâlnită este păstrarea cheilor private a cripto-portofelului în e-mail, Google Drive sau Dropbox sau orice aplicație de note din telefonul dvs. smartphone. Acestea sunt primele locuri unde hackerii încearcă să intre. Pentru a vă salva crypto monedele, puteți muta cheile private în orice spațiu de stocare mai puțin evident. Puteți să-l înregistrați pe un stick USB sau să îl scrieți și să-l păstrați în sertar – evident, nu ar trebui să îl expuneți nimănui altcuiva.

4. Ce se întâmplă dacă îmi pierd cheile private?

Depinde de tipul de portofel pe care îl utilizați. Pentru cele mai populare portofele de software, este bine să știți doar fraza de rezervă, o frază mnemonică, care conține 12 cuvinte. În cazul în care ați uitat codul PIN, trebuie doar să ștergeți aplicația, să o instalați din nou utilizând fraza de rezervă și să creați un nou cod.

Există portofele care oferă acces prin ID-ul Touch / în loc de coduri PIN. De exemplu, în aplicația Lumi, trebuie doar să activați ID-ul Touch / face în setările aplicației. Lucrul bun despre aplicații precum Lumi este că singurul lucru pe care trebuie să îl cunoașteți este o frază de rezervă. Cel rău este că odată ce ați pierdut fraza de rezervă, ați pierdut accesul la portofel. În acest caz, tehnologia este neajutorată. Ultima speranță pentru acei proprietari de crypto monede fără noroc este hipnoza.

5. Am observat că portofelul meu stabilește o nouă adresă de fiecare dată când mă conectez – este bine?

Da, este pentru siguranța portofelului. Această metodă este denumită HD-safe sau “determinist ierarhic” și înseamnă că de fiecare dată când trimiteți sau primiți fonduri, va fi generată o nouă adresă pentru portofel. Aceasta este o opțiune utilă, deoarece face tranzacțiile dvs. mai greu de urmărit și este imposibil ca hackerii să calculeze suma reală de bani pe care o păstrați în portofel. Dacă aveți nevoie să transferați o cantitate mare de crypto monede, ar trebui să o împărțiți mai bine la mai multe tranzacții.

6. Există un tip ideal de portofel cu cel mai bun nivel de securitate?

Nu. Toate portofelele diferă de tipurile online și offline, iar mecanismele de securitate diferă. Majoritatea portofelelor online existente în nor, sau așa-numitele portofele “fierbinți”, utilizează autentificarea în doi factori, în cazul în care hackerii încearcă să introducă e-mailul. Portofelele “calde”, cele pe care le instalați ca software pentru computer sau ca o aplicație pentru smartphone-ul dvs., utilizează frază de rezervă și coduri PIN de 12 cuvinte. Portofelele “rece” sunt cele hardware, care se află la un stick USB sau un obiect gadget special – se pare că este cel mai sigur mod de până acum, dar, potrivit unui raport recent, nici portofelele hardware nu sunt foarte rezistente. Actualizările periodice și gestionarea atentă a cheilor private sunt încă importante. Orice fel de portofel folosiți, trebuie să vă asigurați că laptopul sau smartphone-ul dvs. nu conține programe malware.