Declaratiile principalilor lideri PSD dupa confirmarea ROVANEI PLUMB ca PRESEDINTE INTERIMAR al partidului. UPDATE

Update 20:40 Liviu DRAGNEA este singurul lider politic PSD care se arata impotriva interimatului Rovanei PLUMB la conducerea PSD. Declaratia lui Liviu Dragnea AICI. 

Update 20:00 Fostul presedinte al Romaniei, Ion ILIESCU, a declarat ca prin sustinerea interimatului Rovanei Plumb se mai ”feminizeaza” conducerea partidului. 

Update 19:00 Declaratia integrala a presedintelui interimar PSD, Rovana PLUMB, dupa Biroul Politic National al PSD poate fi consultata AICI

Update 18:20 Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu ZGONEA, a declarat, dupa iesirea de la BPN al PSD, ca Rovana PLUMB este CEA MAI POTRIVITA sa detina functie de presedinte interimar al PSD:

”O consider pe Rovana Plumb CEA MAI POTRIVITA IN ACEST MOMENT pentru aceasta functie (n.r. de presedinte interimar al PSD) si va fi propunerea noastra CExN. O cred pe Rovana un om de echipa, alaturi de Liviu DRAGNEA – coordonatorul politic, alaturi de Victor PONTA – prim-ministrul si Ionut DOLINEASCHI – secretarul general al PSD. Consider ca e TIMPUL ECHIPEI in PSD, echipa care a castigat toate alegerile in Romania.”  

Update 18:05 O parte din liderii PSD i-au cerut miercuri, ROVANEI PLUMB, in sedinta  BPN al partidului, sa ALEAGA INTRE GUVERN SI SEFIA PSD, spun surse din cadrul PSD, informeaza site-ul stiripesurse.  

Astfel, o minoritate din BPN a spus ca ar fi corect ca Rovana Plumb, daca vrea sa ajunga lider PSD,  SA RENUNTE LA FUNCTIA DE MINISTRU si sa se ocupe exclusiv de partid si de pregatirea alegerilor de anul viitor.

Update 18:00 Ministrul Sanatatii, Nicolae BANICIOIU a declarat dupa iesirea de la BPN al social-democratilor ca lucrurile raman ”foarte stabile”, atat in PSD cat si in Guvern:

”RAMANE INTERIMATUL. Va fi o discutie la CExN, dar din punctul meu de vedere s-a lucrat foarte bine cu doamna PLUMB. Domnul PONTA are sustinere atat din partea PSD cat si din partea COALITIEI GUVERNAMENTALE, deci putem spune ca lucrurile raman foarte stabile atat guvernamental cat si politic”, a spus ministrul Banicioiu.

Update 17:20 Potrivit unor surse social democrate, ROVANA PLUMB RAMANE PRESEDINTELE INTERIMAR al PSD pana la congresul partidului. Decizia a fost luata in urma cu putin timp in sedinta Biroului Permanent.

LIVIU DRAGNEA si ROVANA PLUMB au renuntat la unitatea PSD pe care au tot declarat-o public, recurgand la atacuri reciproce dupa ce PONTA A RENUNTAT LA SEFIA PSD. Fiecare duce o campanie proprie al carui scop este castigarea primei functii in partid.

Astfel, Dragnea a declarat ca functia de presedinte interimar, pe care ar ocupa-o in continuare Rovana Plumb dupa “demisia” lui Victor Ponta de la sefia PSD, NU EXISTA IN PARTID, ci doar un “loc gol” in privinta caruia trebuie sa decida Comitetul Executiv PSD, scrie Mediafax.

CITESTE SI: ILIE SARBU: LIVIU DRAGNEA NU ARE NICIO CALITATE IN PSD sa ceara organizarea unui congres

In replica, Rovana Plumb revine cu un atac care este directionat catre Dragnea, spunand ca “trebuie sa actionam si in continuare ca o echipa – NU SA NE ATACAM UNII PE ALTII”.

Toate deciziile cu privire la viitorul conducerii PSD vor fi luate la sedinta Biroului Politic National (BPN), care a inceput la ora 16:00 la sediul PSD.