SEDINTA CExN a PSD. DRAGNEA RAMANE SINGURUL CANDIDAT PSD. DRAGNEA: Mi-as fi dorit o competitie. UPDATE

UPDATE 19:38: LIVIU DRAGNEA a declarat ca regreta ca a ramas singurul candidat la sefia PSD, deoarece si-ar fi dorit competitie, dupa ce Comitetul Executiv National al PSD a respins candidaturile lui Serban Nicolae si Daniel Savu la sefia partidului pentru ca nu intruneau toate conditiile dictate de regulament. 

“Din pacate, sunt singurul candidat. Spun din pacate pentru ca, am spus-o de la inceput, mi-as fi dorit competitie. Niciodata nu am mai candidat pentru o functie singur”, a precizat DRAGNEA.

Acesta a mai declarat ca in cadrul sedintei a fost prezentat raportul privind analiza candidaturilor depuse si ca Daniel Savu si Serban Nicolae si-au spus punctul de veredere. In cele din urma solicitarea de a modifica regulamentul astfel incat si candidaturile celorlati social-democrati sa fie luate in considerare a fost respinsa de majoritatea membrilor de partid, pentru ca “nu au vrut sa renunte la criteriile stabilite”.

Intrebat daca s-a gandit la un tandem presedinte – presedinte executiv, liderul interimar al PSD a declarat ca exclude acest lucru.

“Nu, 11 octombrie reprezinta un scrutin intern pentru alegerea presedintelui, dupa o sa-mi iau dreptul de a face cateva propuneri, dar numai ca si sugestii. Nu mi se pare corect sa pui o echipa si nimeni sa nu aiba alte puncte de vedere. Sunt cateva principii la care tin si as vrea sa se respecte”, a mai adaugat DRAGNEA.

Intrebat daca este greu ca in PSD un alt lider sa obtina sustinerea mai multor filiale, DRAGNEA a spus ca multi dintre cei care ar fi obtinut usor sprijinul organizatiilor nu s-au inscris in cursa.

“Sunt multi colegi de partid care ar fi putut sa obtina sustinerea mai multor organizatii, nu doar 4 sau 5. Nu pot sa stiu de ce nu s-a mai inscris cineva, dar mi-as fi dorit sa fie o competitie”, a precizat DRAGNEA.

UPDATE 18.02 LIVIU DRAGNEA ramane singurul candidat la SEFIA PSD dupa ce DANIEL SAVU si SERBAN NICOLAE nu au primit nicio derogare din partea CExN-ului la regulamentul intern al PSD  cu privire la alegerile din interiorul partidului.

UPDATE 17.25 O serie de lideri din partid au facut declaratii pentru presa inainte de inceperea sedintei Comitetului Executiv National in care afirma ca nu vor accepta ca REGULAMENTUL VOTAT SA NU FIE RESPECTAT, in contextul in care se discuta despre posibilitatea unei revocari pentru acestia doi.

Mai mult, Savu si Nicolae au fost acuzati ca fac “circ” si ca nu iau in serios aceste candidaturi daca nu au mers in teritoriu sa solicite sprijinul.

In alta ordine de idei, atat MARIAN OPRISAN cat si LIA OLGUTA VASILESCU, vicepresedinti PSD, s-au intrebat retoric in fata jurnalistilor: “CINE POATE SA IL BATA PE LIVIU DRAGNEA?”, sugerand ca cei doi contracandidati ar trebui sa se retraga.

“Categoric nu voi vota pentru derogari. Trebuie inteles un lucru cat se poate de clar, regulile pe care le-au facut conducatorii PSD – si ma refer la membrii Comitetului Executiv – trebuie respectate. Eu, unul, m-am saturat de reguli pe care le stabilim si dupa aia venim sa le incalcam. Nu! Un partid serios isi respecta propriile reguli si trebuie inteles un lucru, ca sa candidezi independent la functia de primar, de presedinte al Romaniei iti trebuie un numar de semnaturi” a spus Oprisan.

“Acum sa fim seriosi. Credeti ca il bate cineva pe Liviu Dragnea in alegeri directe in PSD? Eu cred ca nu. Il rog pe domnul Savu si pe Serban Nicolae sa discute cu noi, cu membrii Comitetului Executiv, sa discute cu partidul si sa stea mai putin la televizor pentru ca daca ar fi discutat cu partidul din timp, evident ca fiecare dintre ei gaseau patru organizatii care sa-i sustina”, a mai precizat el inainte de sedinta.

UPDATE 16.50 Secretarul general al PSD, ANDREI DOLINEASCHI, a declarat miercuri ca si-au depus candidatura pentru presedintia partidului TREI PERSOANE, din care numai una indeplineste conditiile prevazute in regulament.

“S-au depus trei candidaturi, una dintre ele indeplineste conditiile prevazute in regulamentul de organizarea scrutinului intern, precum si prevederile din statut. DOUA CANDIDATURI – NU. Comisia Electorala a facut un proces tehnic urmand ca validarea candidatului sau candidatilor pentru a fi trecuti pe buletinul de vot revine CExN”, a spus Dolineaschi inainte de inceperea sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

El a adaugat ca nu i se pare corect sa se dea DEROGARI DE LA REGULAMENT pentru candidatii care nu indeplinesc conditiile.

“A fost un regulament luat de toata lumea, supus votului in CExN. Domnul SERBAN NICOLAE ar fi trebuit sa-si faca campanie electorala in cadrul partidului, in primul rand in cadrul organizatiei al carei membru este. Daca nici macar Mehedintiul nu l-a convins sa-i dea o recomandare mi se pare strigator la cer sa se vina cu o recomandare de la.. — am inteles ca nici macar localitate nu este, este un cartier. Sa ne respectam intre noi ca membri”, a precizat secretarul general al PSD.

STIRE INITIALA

Sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD a inceput la Palatul Parlamentului. CExN urmeaza sa valideze miercuri lista candidatilor la functia de presedinte al formatiunii.

Si-au depus candidaturile la Comisia Electorala Nationala a PSD LIVIU DRAGNEA, SERBAN NICOLAE si DANIEL SAVU.

Candidaturile trebuie sa respecte mai multe criterii printre care o declaratie pe propria raspundere, recomandare din partea organizatiei judetene si minim patru recomandari din partea altor organizatii judetene.

Sursa foto: Realitatea