Sedinta Comisiei Rosia Montana, reluata in aceasta dimineata

Darius Valcov

Sedinta Comisiei Rosia Montana va fi reluata in aceasta dimineata, de la ora 10.00, dupa ce azi-noapte a fost suspendata dupa 10 ore de discutii, ca urmare a faptului ca reprezentantii PPDD au plecat de la lucrari cand s-a verificat cvorumul.

Presedintele Comisiei, Darius Valcov, a anuntat cu putin inainte de miezul noptii ca aceasta a fost suspendata din lipsa de cvorum.

“Am mai ramas doar noua colegi in sala, s-a cerut prezenta si s-a constatat ca nu indeplinim conditiile de cvorum. Vom relua dezbaterile maine dimineata, la 10.00”, a spus Valcov.

Deputatul PNL Cristina Pocora, vicepresedinte al comisiei, a spus ca toti cei cinci reprezentanti ai PNL au fost prezenti si au sustinut continuarea dezbaterilor. Ea a reiterat punctul de vedere al PNL ca proiectul trebuie respins. Ea a spus ca au mai fost prezenti reprezentantii UDMR si cei ai celorlalte minoritati nationale.

In privinta reprezentatilor PPDD, deputatul PNL Micea Dolha a declarat ca acestia au tradat, potrivit Mediafax.

Nerealizarea cvorumului a fost constatata dupa ce senatorul PSD Gabriela Firea a avut o scurta discutie pe hol cu deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru si cu senatorul PPDD Constantin Popa, toti trei fiind membri ai comisiei. In timpul discutiei, Ciuhodaru a fost apelat pe telefonul sau si a plecat, iar Firea i-a aratat ceva pe propriul telefon mobil senatorului Popa.

Imediat dupa acest moment, din sala comisiei a iesit Darius Valcov, care a anuntat suspendarea sedintei din lipsa de cvorum.

Intrebat de ziaristi de ce a disparut din cvorum, senatorul PPDD Constantin Popa a spus: “Nu am disparut nicaieri, am iesit pe hol cu domnul doctor (Tudor Ciuhodaru – n.r.) sa ne consultam. Am stat, am discutat. Pana ne-am consultat, ne-am trezit cu sala goala”.