Sedinta CONSILIULUI SUPREM de APARARE a TARII s-a incheiat dupa o ora de discutii. Care au fost principalele subiecte. UPDATE

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a inceput joi, la ora 14.00, de la sedinta lipsind premierul VICTOR PONTA, care se afla in concediu in Statele Unite ale Americii.

UPDATE 16:44: Presedintele KLAUS IOHANNIS a convocat joi, la Palatul Cotroceni, o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Printre subiectele aflate pe agenda discutiilor s-au aflat situatia de securitate din regiune, precum si riscurile provocate de defrisarile ilegale, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale. 

”Membrii Consiliului au analizat evolutiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional si consecintele pentru Romania ale acestor evolutii, precum si preocuparile mai ample la nivel aliat fata de riscul escaladarii situatiei din proximitatea geografica sudica a Aliantei Nord-Atlantice”, informeaza Presedintia. 

”De asemenea, in cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, au fost analizate riscurile si vulnerabilitatile la adresa patrimoniului forestier national, determinate de defrisarile ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri si, implicit, in planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat”, se mai arata in comunicatul citat. 

UPDATE 15:16: Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) s-a incheiat, joi, dupa o ora de discutii, in lipsa premierul VICTOR PONTA, care se afla in concediu in Statele Unite ale Americii. Administratia Prezidentiala nu a comunicat agenda sedintei CSAT si nici nu au fost facute publice imagini de la inceputul sedintei, asa cum se obisnuieste inaintea unor astfel de reuniuni.

Administratia Prezidentiala nu a comunicat, pAna la aceasta ora, temele care vor fi discutate in sedinta CSAT, asa cum se obisnuieste inaintea unor astfel de reuniuni.

Sedinta CSAT este condusa de presedintele KLAUS IOHANNIS, care indeplineste functia de presedinte al Consiliului.

CITESTE SI: Cazul lui MISU NEGRITOIU, acuzat ca a incalcat embargoul american, discutat in CSAT – surse

Din Consiliului Suprem de Aparare a Tarii mai fac parte: premierul, care are functia de vicepresedinte CSAT, ministrul apararii nationale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei, ministrul economiei, ministrul finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.

CITESTE SI: IOHANNIS a convocat SEDINTA CSAT, in absenta lui PONTA, plecat in CONCEDIU

La reuniunea de joi a CSAT nu va lua parte premierul VICTOR PONTA, acesta anuntând, marti seara, ca incepând de miercuri se afla in concediu.

Premierul VICTOR PONTA i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de conducere a Guvernului, in perioada 29 iulie – 9 august, premierul plecând in concediu de odihna in acest interval de timp, se arata in decizia publicata miercuri in Monitorul Oficial.

 Sursa foto agerpres