Ședință crucială la Primăria Capitalei! Consiliul General a aprobat bugetul pe 2018

Consiliul General al Primăriei Capitalei se întrunește joi, de la ora 11.00, având de discutat pe ordinea de zi nu mai puțin de 84 de proiecte. Cel mai important este aprobarea bugetului Municipiului București, documentul prin care se decide cum vor fi cheltuiți banii cetățenilor Capitalei în 2018.

Update:Bugetul Capitalei in valoare de 5,7 miliarde de lei a fost aprobat, joi, de consilierii generali. Proiectul de hotarare a fost adoptat cu 30 de voturi “pentru” si 17 voturi “impotriva”.

Inainte de vot, PNL a anuntat ca nu va vota bugetul pentru anul 2018. “Acest buget este o fantezie. Ne vom trezi in momentul executiei bugetare ca vom avea un cu totul alt buget al Bucurestiului. Avem un buget cu totul si cu totul coafat. Din acest motiv, noi nu o sa il votam ca nu avem ce. E atat de prost facut incat nu ai cum…”, a declarat consilierul general PNL Ciprian Ciucu, adaugand ca s-au umflat din pix veniturile de aproape 10 ori.

Consilierii PSD au venit cu un amendament de peste 19 pagini, care a si fost votat. In schimb, amendamentele PNL si USR au fost respinse.

Știre inițială

Se va vota și aprobarea protocolului de colaborare pentru construirea unei maternități în curtea Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan” din Capitală, a cărei valoare estimată este de 12 milioane de euro. De această construcție ar urma să se ocupe Asociația Colectiv GTC 3010, înființată de Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele incendiului din Colectiv.

Joi s-ar putea decide și transformarea Regiei Autonome de Transport București în societate pe acțiuni cu denumirea Societatea de Transport București – STB S.A. Consilierii ar putea decide și schimbarea denumirii segmentului din Șoseaua Virtuții cuprins între Calea Crângași și Șoseaua Ciurel, sector 6, București în Șoseaua Neagu Djuvara.

Recent, Nicușor Dan preciza pe Facebook că este posibil că pe ordinea de zi să fie introdus un proiect prin care aplicațiile de taxi ar putea fi interzise.

Ordinea de zi a ședinței de azi o găsești AICI.

Sursă foto: jurnalul