Sedinta CSAT la Cotroceni. Se discuta mandatul Romaniei la Summitul NATO din Tara Galilor

Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se va reuni miercuri, de la ora 18.00, in sedinta la Palatul Cotroceni, discutiile fiind axate pe elemente care au in vedere mandatul Romaniei la Summitul NATO, care se va desfasura joi si vineri in tara Galilor.

„in cadrul sedintei Consiliului se vor discuta elementele care au in vedere mandatul Romaniei privind Summitul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord care se va desfasura in perioada 4 – 5 septembrie in Newport (tara Galilor, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord) si care se refera, in principal, la participarea Romaniei la misiunea NATO din Afganistan in anul 2015 si la unele masuri stabilite la nivelul Aliantei Nord-Atlantice, in contextul situatiei regionale actuale”, informeaza Administratia Prezidentiala.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Urmatoarea sedinta a CSAT va avea loc in data de 3 septembrie

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca o sedinta a CSAT va avea loc pe 3 septembrie si ca vizeaza summitul NATO. seful statului a tinut sa precizeze ca nu se impune convocarea CSAT cu privire la situatia din Ucraina.

„Va pot informa ca pe 3 septembrie, premergator Summitului NATO, vom da un alt raspuns la o noua solicitare legata de Afganistan. Exista solicitarea aliatilor sa participam la securizarea aeroportului de la Kandahar si vom mentine circa 400 de militari la Kandahar’, a spus presedintele Traian Basescu la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.