SEDINTA CSM a fost ANULATA din LIPSA de CVORUM

Sedinta de miercuri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost anulata din lipsa de cvorum, informeaza News.ro. 

In sedinta ar fi urmat sa fie luate in discutie cererile a 45 de magistrati de a se pensiona, solicitarea a doi judecatori de reincadrare pe functii pentru a cumula pensia cu salariul, raportul privind auditul facut la Inspectia Judiciara de catre o firma de profil, precum si contestatiile procurorilor Doru Tulus si Mihaela Iorga la deciziile de revocare din DNA.  

Surse din consiliu au declarat pentru News.ro ca nu a mai fost intrunit cvorumul dupa ce patru judecatoare – Simona Marcu, Nicoleta Tint, Mirela Oprina si Lia Savonea – au conditionat participarea la sedinta de scoaterea punctului de pe ordinea de zi refeitor la votarea raportului de audit privind activitatea Inspectiei Judiciare.  

Votul cu privire la raportul de audit putea conduce la revocarea din functie a inspectorului sef al Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru.   Anterior, a avut loc sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM, care a avut cvorum.

Sursa foto: realitatea