Sedinta de criza in USL de la ora 18.00, Ponta si Antonescu nu s-au inteles pe comasarea muzeelor si pe OUG privind TVR

Sedinta de criza in USL, de la ora 18.00, dupa ce premierul Victor Ponta a discutat, in aceasta dupa-amiaza, intai cu presedintele PNL Crin Antonescu, si mai apoi cu presedintele Traian Basescu.

La aceasta ora Victor Ponta a ajuns deja la Guvern. Potrivit unor surse, Crin Antonescu i-ar fi cerut premierului o sedinta in plenul reunit al Parlamentului, in care sa se reia in discutie problema directorului interimar de la TVR. 

Potrivit unor surse, liderii USL nu s-au inteles pe subiectele legate de comasarea muzeelor si de OUG privind TVR, se pare ca ministrii liberali nu vor semna OUG privind TVR.

Premierul Victor Ponta a plecat de la sediul PNL, unde a stat mai putin de jumatate de ora. Anterior, premierul nu ajunsese la un acord cu ministrii liberali legat de situatia de la TVR si a decis, astfel, sa plece la sediul PNL pentru a discuta cu presedintele Crin Antonescu.

Tot in aceasta seara, dar de la ora 17.15, presedintele Traian Basescu va face declaratii de presa, de la Palatul Cotroceni. Interventia sefului statului vine dupa intalnirea care a avut loc in jurul orei 15.30 cu premierul Victor Ponta si cu vicepremierul Daniel Chitoiu.

Conform unor surse oficiale, de la sediul PNL Victor Ponta a plecat direct la Cotroceni, in aceeasi masina cu ministrul Finantelor, liberalul Daniel Chitoiu.

Potrivit unor surse din USL, premierul si ministrul Finantelor au discutat la Cotroceni pe tema bugetului.

Reamintim ca premierul Victor Ponta nu a ajuns la un acord cu ministrii liberali legat de situatia de la TVR si a decis, astfel, sa plece la sediul PNL pentru a discuta cu presedintele Crin Antonescu. Pana la aceasta ora nu se stie ce au discutat Crin Antonescu si Victor Ponta.

Ponta a ajuns la sediul PNL dupa ce a discutat timp de doua ore cu mai multi ministri PSD si PNL, precum si cu liderul PC, Daniel Constantin, inceperea sedintei de guvern fiind astfel amanata.

Liderii PNL insista pentru continuarea procedurii parlamentare in cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar si pentru renuntarea la initiativa de comasare a Muzeului taranului Roman cu Muzeul Satului.

La sediul PNL se afla presedintele liberal, Crin Antonescu, alaturi de o parte din vicepresedintii partidului si liderii grupurilor parlamentare. Anterior, presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o intalnire la sediul USL.

Anterior, inaintea sedintei de guvern, Ponta a declarat ca isi mentine decizia ca Guvernul sa adopte, miercuri, o ordonanta de urgenta care sa permita Birourilor Reunite ale Parlamentului sa numeasca o conducere interimara la TVR, aratand ca nu exista o alta solutie.

El a precizat ca va avea o discutie pe aceasta tema cu liderul PNL, Crin Antonescu. Intrebat daca aceasta decizie mai poate fi luata in cazul in care ministrii liberali se opun, Ponta a raspuns” Nu se pune problema”.