Sedinta de taina in USL intre Antonescu si Ponta – Surse

Co-presedintii Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu si Victor Ponta, au programata o intalnire in aceasta seara, departe de ochii presei, potrivit unor surse citate de pesurse.ro. La ora transmiterii acestei stiri nu se cunoasteau detalii despre locatia la care ar avea loc intrevederea.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, vineri, ca o intalnire intre Crin Antonescu si Victor Ponta va avea loc luni, in cadrul careia se va discuta si despre tensiunile din teritoriu.

“Nu poti sa lasi sa se intample foarte multe neintelegeri in judete, pentru ca daca se atinge o masa critica, nu se mai ating obiectivele. Sper ca saptamana viitoare sa discutam in sedinta USL despre situatia de la Ilfov, Arad si celelalte filiale. Ponta si Antonescu s-au vazut luni dimineata si au discutat aceste aspecte”, a spus Dragnea.

Sedinta neoficiala a USL de duminica va avea loc jurul orei 18.00, pe masa discutiilor aflandu-se probleme urgente din Uniune, precum tensiunile existente in teritoriu, situatia creata de decizia CCR de neconstitutionalitate a legii descentralizarii, dar si alegerile europarlamentare.

La intalnire vor participa Victor Ponta, Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Gabriel Oprea si posibil si Daniel Chitoiu.

Un prim subiect aflat pe masa discutiilor ar fi tensiunile existente in organizatiile USL din teritoriu, acolo unde liberalii si pesedistii inca nu au ajuns la un acord. Potrivit sursei citate, o alta tema de discutie va fi reactia USL dupa dezastrul de la CCR, unde descentralizarea, un proiect major de campanie electorala, a fost declarat neconstitutional.

Pe agenda discutiilor se vor afla si alegerile europarlamentare, unii lideri din PNL si PSD dorind liste comune. S-ar putea discuta si despre prioritatile Guvernului si despre noua sesiune parlamentara.