SEDINTA de URGENTA a COALITIEI de GUVERNARE. CAMERA DEPUTATILOR a amanat BIROUL PERMANENT. UPDATE

COALITIA de GUVERNARE s-a reunit de urgenta, luni, intr-o SEDINTA de ultim moment inainte de discutarea unor chestiuni de maxima importanta in Parlament. Intalnirea a inceput de la ora 10, la sediul PSD, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 11.40: Dupa ce presedintele interimar al PSD LIVIU DRAGNEA a declarat ca doreste amanarea dezbaterilor CODULUI FISCAL in Parlament, CAMERA DEPUTATILOR a anuntat ca anuleaza sedinta Biroului Permanent care urma sa stabileasca programul Camerei pentru votarea cererii de reexaminare a CODULUI FISCAL.

UPDATE 11.00:  LIVIU DRAGNEA, presedintele interimar al PSD, a declarat luni ca propune pentru joi, 27 august, o intalnire intre liderii partidelor parlamentare pentru o decizie politica finala privind CODUL FISCAL.

LIVIU DRAGNEA a mai spus ca asteapta ca o decizie politica finala si un vot final pe CODUL FISCAL sa fie dat in sesiunea ordinara a Parlamentului, ceea ce inseamna amanarea votului pentru luna septembrie.

“Sper ca liderii Opozitiei sa accepte aceasta discutie pentru joi. Saptamana trecuta a fost o discutie tehnica si punct, negociatorii nu au avut mandate de la partide”, a adaugat LIVIU DRAGNEA.

UPDATE 10.30: Surse politice citate de postul B1 Tv au dezvaluit faptul ca presedintele interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, a propus amanarea discutiilor legate de CODUL FISCAL cu o saptamana. Practic reexaminarea noului COD FISCAL ar trebui sa aiba loc in sesiunea parlamentara normala si nu in cea extraordinara de azi. Aceleasi surse au precizat ce liderii coalitiei au fost de acord cu propunerea lui DRAGNEA.

Potrivit unor surse politice, printre subiectele abordate de liderii coalitiei de guvernare se afla CODUL FISCAL, legea salarizarii unitare si VOTUL prin CORESPONDENTA.

Senatul se reuneste luni, 24 august, de la ora 15,00, in sesiune extraordinara, pentru dezbaterea si votarea cererii de reexaminare a noului Cod fiscal transmisa de seful statului Klaus Iohannis. Tot luni, biroul Comisiei de Cod electoral se intalneste cu reprezentantii grupurilor parlamentare pentru a discuta proiectul Legii votului prin corespondenta.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul