LIVE TEXT: SEDINTA COALITIEI s-a INCHEIAT. PONTA: ACUZAREA mea are ca scop schimbarea GUVERNULUI. UPDATE

Premierul VICTOR PONTA se va intalni, duminica de la ora 10.00, cu liderii coalitiei de la guvernare. Conform unor surse politice citate de postul B1 Tv, la sedinta de urgenta din cadrul coalitiei vor participa VALERIU ZGONEA, CALIN POPESCU TARICEANU (PLR), DANIEL CONSTANTIN (PC) si GABRIEL OPREA (UNPR).

UPDATE 11.05: “Vreau sa multumesc colegilor din coalitie cu care am avut o discutie legata de ceea ce s-a intamplat in ultimele zile. Este un moment greu pentru mine, personal si politic. Am mai trecut prin momente grele si voi trece si de acesta. Sunt obligat si am datoria sa prezint niste explicatii in fata cetatenilor, PARLAMENTARILOR si colegilor din COALITIE. Vreau sa va spun de la inceput ca voi merge de fiecare data in fata procurorilor si sunt convins ca, la final, se va descoperi adevarul. Voi contesta ordonanta procurorilor DNA la instantele superioare. Sunt nevinovat. Nu sunt o victima, insa MARIANA RARINCA, un om obisnuit, este una dintre ele”, si-a inceput declaratia VICTOR PONTA.

“ESTE UN MOMENT EXTREM DE DIFICIL pentru mine. Am dreptul sa imi spun punctul de vedere. Am fost si voi fi, in continuare, un om puternic. Nu vreau sa ma plang sau sa ma jeluiesc. Justitia nu trebuie sa reactineze la evenimente politice. Acuzarea mea are ca scop schimbarea mea si a Guvernului. Orice schimbare se face prin alegeri sau ca urmare a votului din Parlament. Adica prin metode democratice, si nu gratie unei lovituri de stat”, a continuat PONTA.

“Sunt acuzat de niste fapte produse in anii 2007 – 2008. Plangerea a facut-o MONICA MACOVEI in 2009, am fost cercetat de ANAF si de Parchet si am fost achitat. Acum am fost pus sub acuzare fara sa fiu intrebat. Nu am fost niciodata asociat la firma domnului SOVA”.

Premierul VICTOR PONTA a prezentat jurnalistilor 17 facturi si a declarat ca le va inmana procurorilor marti, atunci cand se va duce din nou la sediul DNA. “Facturile sunt legal emise. Am procedat corect si voi demonstra acest lucru. Si daca ar fi fost false, aceste fapte s-ar fi prescris fatele inca din 2013. Eu nu am nevoie de asa ceva. Legat de EVAZIUNE FISCALA, mai precis cu 50 de mii de lei, adica 10 mii de euro. Nu am nicio legatura cu cei care fac contabilitatea la firma domnului SOVA. Cele doua apartamente pe care mi le-am cumparat in anul 2006, deci intr-un moment cand nu aveam nicio legatura cu firma domnului SOVA. Deci nu aveam cum sa le cumpar din cei 2000 de euro lunar pe care ii primeam de la SOVA in timpul colaborarii”, a mai spus premierul.

“Un premier care incalca legea in scopuri personale trebuie sa plateasca, ceea ce nu este cazul meu, pentru ca in 2007 nici eu si nici domnul SOVA nu stiam ca voi ajunge premier in 2012. Deci aceasta actiune este clar legata de rasturnarea Guvernului si a majoritatii parlamentare. Vreau sa cred ca Justitie nu poate sa se implice in politica si in deciziile oamenilor politici”, a continuat primul ministru.

“Am avut o discutie civilizata, vineri, cu presedintele KLAUS IOHANNIS. Ii respect pozitia politica si institutionala, insa am incercat sa-i explic ca mosteneste un sistem total nepotrivit de la TRAIAN BASESCU. IOHANNIS a fost ales presedinte cand era cercetat. De colegii de la PNL imi este jena sa vorbesc, multi dintre ei sunt in incompatibilitate. Respect decizile si declaratiile politice, dar hai sa fim mai putin ipocriti! Atanasiu care a semnat actele pentru SOVA si ALINA GORGHIU, sau CATALIN PREDOIU care este deocamdata doar cercetat in dosarul GALA BUTE. DEMISIA ar fi cel mai usor si potrivit gest pentru mine si familia mea. Nu vreau sa discut cu fiul meu de 12 ani si sa ii explic ca pot ajunge la inchisoare doar pentru ca sunt prim ministru”, a spus PONTA

UPDATE 11.00: SEDINTA liderilor COALITIEI s-a incheiat dupa numai 50 de minute de discutii. Premierul VICTOR PONTA va sustine o declaratie de presa de la ora 11.05.

Principala tema de discutie este legata de sustinerea Guvernului tinand cont de recenta MOTIUNE de CENZURA depusa, vineri, de PNL la Parlament. La finele sedintei de urgenta va avea loc o conferinta de presa in care vor fi prezentate subiectele abordate de liderii coalitiei. La sedinta vor lua parte si DANIEL CHITOIU (PLR) si MARIAN NEACSU (PSD).

Intalnirea liderilor coalitiei se va desfasura in biroul presedintelui Camerei Deputatilor de la Palatul Parlamentului, in timp ce declaratiile de presa vor avea loc in sala “Spiru Haret”.

Vom revenei cu amanunte.

Sursa foto: realitatea.net