Biroul Permanent al Camerei solicita CCR respingerea sesizarii grupului parlamentar PNL. UPDATE

Luni la CAMERA DEPUTATILOR, cu incepere de la ora 12:00, va avea loc o SEDINTA de URGENTA a Biroului Permanent, unde se va discuta despre SESIZAREA depusa de PNL la Curtea Constitutionala (CCR) in legatura cu votul in cazul premierul VICTOR PONTA, informeaza postul B1 TV.

UPDATE 13.45:  Biroul permanent (BP) al Camerei Deputatilor solicita Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) sa respinga sesizarea grupului parlamentar PNL privind neconstitutionalitatea art.157 alin.7 din regulamentul acestui for legislativ si hotararea prin care nu s-a inceput urmarirea penala in cazul deputatului VICTOR PONTA, pentru ca aceasta sesizare nu se sustine, a declarat, luni, social-democratul FLORIN IORDACHE, vicepresedinte al Camerei.

“In urma discutiilor si votului pe care l-am dat astazi in Biroul permanent, cu unanimitate de voturi am raspuns si punctul de vedere al Biroului permanent al Camerei Deputatilor este acela ca aceasta sesizare a grupului PNL nu se sustine si solicitam sa fie respinsa prin hotarare de catre CCR. E punctul de vedere al Camerei Deputatilor la aceasta sesizare a grupului PNL”, a precizat FLORIN IORDACHE, dupa sedinta Bp.

El a adaugat ca atat hotararea in cauza, cat si articolul incriminat din Regulamentul Camerei Deputatilor nu au nimic neconstitutional.

“Nu ne-am legat de termen. Asa cum stiti, hotararile Camerei pot fi oricand contestate la Curte. Noi ne-am legat de faptul ca aceasta hotarare, cat si regulamentul nu au nimic neconstitutional. Curtea Constitutionala stabileste foarte clar ca numai Camera Deputatilor si Senatul pot cere inceperea urmaririi penale in cazul unui deputat sau senator care are calitatea de actual sau fost ministru, urmand ca prin regulament sa stabileasca procedura. Noi prin regulament, prin acest 157 alin.7 — deci practic tot art. 157—, stabilim procedura prin care se poate incepe urmarirea penala in cazul unui actual sau fost ministru”, a sustinut vicepresedintele Camerei Deputatilor.

STIRE INITIALA

Cel  mai probabil va fi convocata COMISIA JURIDICA pentru a exprima un punct de vedere.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, LA DNA. Premierul catre ziaristi: Vreau sa ajung la DNA si voi nu ma lasati! 

PNL a anuntat, vineri, ca a contestat la Curtea Constitutionala votul din plenul CAMEREI DEPUTATILOR privind respingerea inceperii URMARIRII PENALE a lui VICTOR PONTA, pentru CONFLICT de INTERESE. Anuntul privind depunerea contestatiei la CCR a fost facut, vineri, de prim-vicepresedintele PNL, LUDOVIC ORBAN. Ulterior, Curtea Constitutionala (CCR) a precizat ca va discuta sesizarea PNL pe 15 iulie.

Sursa foto: gandul