SEDINTA de URGENTA la SENAT. TARICEANU cauta solutii in cazul SOVA

CALIN POPESCU TARICEANU, presedintele Senatului, a convocat, miercuri, conducerea Senatului intr-o SEDINTA de URGENTA pentru a se pregati de orice in urma deciziei pe care magistratii CCR o vor lua in cazul SOVA.

SEDINTA de URGENTA va incepe dupa ora 13.00. Biroul Permanent al Senatului trebuie sa ia in calcul toate variantele. Cum e previzibil ca decizia Curtii Constitutionate (CCR) ar putea fi de declarare a neconstitutionalitatii hotararii prin care senatorul PSD DAN SOVA  a scapat de ARESTAREA PREVENTIVA, este clar ca una dintre optiuni viabile este reluarea votului in acest caz.

 CITESTE SI: CCR va discuta sesizarea PNL referitoare la hotararea SENATULUI in cazul SOVA 

Curtea Constitutionala (CCR) dezbate, astazi, CONTESTATIA PNL la hotararea Senatului privind rezultatul votului exprimat in urma cererii DNA de incuviintare a RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE a lui DAN SOVA.

PNL sustine ca Puterea a folosit regulamentul SENATULUI pentru a evita prevederile constitutionale care stabilesc cadrul legal referitor la incuviintarea cererilor de retinere si arestare preventiva, respectiv cu majoritatea parlamentarilor prezenti.

CITESTE SI: CCR a solicitat SENATULUI un punct de vedere in cazul DAN SOVA

Sursa foto: jurnalul.ro