SEDINTA DECISIVA la PNL: MUNTEANU S-A RETRAS! CATALIN PREDOIU, NOUL CANDIDAT LA PRIMARIA CAPITALEI. DECLARATII. UPDATE

Sedinta decisiva la sediul central la Partidul National Liberal (PNL): Liberalii participa miercuri la sedinte pe banda rulanta, in care urmeaza sa ia o decizie finala cu privire la candidatura lui MARIAN MUNTEANU la Primaria Capitalei. Fostul lider al studentilor din Piata Universitatii ar putea fi inlocuit cu prim-vicepresedintele partidului, CATALIN PREDOIU, dupa cum au declarat surse liberale.

UPDATE 18.40

DECLARATII CATALIN PREDOIU:

Sunt onorat sa va anunt ca dupa ce ne-am consultat impreuna in PNL, am decis sa imi asum candidatura la primaria generala a Capitalei.

Sunt foarte emotionat, nu va ascund, dar gandurile mele sunt extrem de limpezi si vointa mea extrem de hotarata.

Ma angajez in fata tuturor bucurestenilor, in fata membrilor PNL si ai dreptei in general, ca voi concura cu toata energia si competenta mea pentru victoria PNL, pentru victoria dreptei.

Bucurestiul are nevoie de o administratie europeana, cinstita.

In 2018 aniversam 100 de ani de la Marea Unire.

In 2019 Bucurestiul va fi capitala unui stat care va prelua presedintia UE.

Pana atunci vom rezolva impreuna toate problemele orasului.

Bucurestenii au nevoie de infrastructura, de scoli si gradinite mai multe, de un sistem sanitar modern si performant.

Bucurestiul e un oras unde cultura si credintele sunt la ele acasa.

Azi bucurestenii sunt batjocoriti in trafic, sufocati de o administratie ineficienta, platesc un cost al vietii mult prea ridicat fara a primi servicii de calitate.

Va chem alaturi de mine ca sa ne schimbam cu totii viata in bine.

Maine voi cere partidului votului pentru aceasta candidatura.

Le cer liberalilor sa fie alaturi de mine, sa fie invingatori.

Le cer sa invingem din nou, asa cum am facut in 2014 pentru ca, da, vom invinge.

Raman atasat viziunii mele de a deschide partidul spre societatea civila, de a ne uni fortele cu oameni din societatea civila.

Ii adresez lui Ciprian Ciucu invitatia de a veni alaturi de mine.Maine il voi invita pentru a discuta impreuna cum putem forma o echipa pentru functiile de primar si viceprimar. Nu am alta preocupare din acest moment decat sa castigam Bucurestiul pentru dreapta, pentru PNL.

UPDATE 18.00: MARIAN MUNTEANU S-A RETRAS din cursa pentru Primaria Capitalei! CATALIN PREDOIU este  NOUL CANDIDAT al liberalilor la PRIMARIA CAPITALEI, au declarat surse liberale pentru Mondo News.

DECLARATIE MARIAN MUNTEANU:

„Dragi bucuresteni, stimati compatrioti, cred ca a fost o saptamana deosebita fata de multe altele.

Mi-as fi dorit ca in acest moment sa va pot prezenta ideile care stau la baza programului meu, sa vorbim mai mult despre multe probleme pe care le avem in Bucuresti.

Imprejurarile au facut sa trebuiasca sa raspund la o multime de lucruri, cele mai multe lipsite de substanta.

Aceasta campanie desfasurata intr-un spirit de agresivitate nemaipomenita m-a fortat sa dau raspunsurile cuvenite la intrebarile, aluziile, calomniile furnizate din aproape toate directiile.

Va spun din capul locului ca nimic din ceea ce s-a spus nu e de natura a ma incrimina in mod real.

Eu am puterea sa lupt impotriva acestor atacuri.

Am suficiente argumente si voi actiona in asa fel in cat toate acele acuzatii sa isi dovedeasca netemeinicia.

Acum, singurul meu obiectiv a fost binele bucurestenilor.

De aceea am raspun invitatiei PNL de a ma alatura unei echipe care sa schimbe lucrurile.

Administrarea unei capitale nu se poate face decat politic.

Din nefericire, aceasta campanie nu a fost intampinata de toata lumea asa cum ar fi trebuit.

Unii s-au demobilizat, altii au dat credit unor anumite alegatii.

Primari candidati s-au desolidarizat de campania mea, au fost voci tematoare in diverse organizatii.

Cand un partid de o asemenea importanta iti face o propunere – si eu am spus din capul locului, eu vin sa ajut, sa sprijin cu tot ce pot, cu tot ce stiu la sustinerea unui program care sa aduca pe langa echipa PNL forte ale societatii civile, asociatii, oameni care sa isi poate spune cuvantul in mod eficient.

In momentul in care aceasta echipa e pusa in primejdie datoria mea e sa actionez in asa fel incat sa nu contribui la adancirea unor disensiuni.

Din acest punct de vedere am avut discutii in ultimele doua zile cu liderii partidului, cu reprezentanti din sectoare, in incercarea de a gasi o formula care sa rezolve aceasta problema, din pacate a fost dificil sa gasim o formula de unitate. Nu se pot castiga lupte fara loialitate, solidaritate reciproca

Trebuie luate masuri atunci ca macar unitatea echipei initiale sa fie asigurata

In consecinta am consimtit in urma discutiilor sa imi retrag candidatura, am acceptat aceasta chestiune

Sunt convins ca PNL poate fi o solutie pentru a pastra unitatea acestei echipe si pentru a oferi bucurestenilor un proiect bun, util si castigator

Le multumesc tuturor membrilor PNL, si nu au fost putini, care au venit alaturi de mine si nu s-au lasat influentati de campania de care am pomenit

In ce ma priveste, vreau sa fiti foarte siguri ca nu am sa cedez absolut niciun pas in ce priveste sustinerea valorilor, principiilor si directiilor pe care mi le-am asumat intreaga viata.

Sunt mai bine de 30 de ani de cand am avut ca obiectiv principal sustinerea unor valori vitale: identitatea, corectitudinea, eficienta, performanta, munca. Voi face acest lucru si in continuare.Intrucat intram curand intr-o perioada de pregatire in asteptarea marii noastre sarbatori, a invierii Domnului, va urez tuturor pace si sanatate, familiei si prietenilor, sa dea Dumnezeu ca orasul nostru sa cunoasca o dezvoltare, un avant pentru a iesi odata din aceasta situatie in care tara noastra se afla de prea multi ani. Doamne ajuta!”.

UPDATE 17.35: Liderul PNL Bucuresti, CATALIN PREDOIU, a avut deja discutii cu CIPRIAN CIUCU, cel caruia M10 i-a retras sustinerea pentru candidatura la PRIMARIA CAPITALEI, informeaza televiziunile de stiri.

UPDATE 17.30: MARIAN MUNTEANU si-a anuntat deja retragerea din calitatea de candidat la PRIMARIA CAPITALEI, informeaza postul B1 Tv. Anuntul a fost facut in sedinta de miercuri a conducerii PNL, potrivit unor surse citate de B1 TV.

In acelasi timp, prim-vicepresedintele PNL CATALIN PREDOIU, liderul PNL Bucuresti, a fost presat , in aceeasi sedinta, sa candideze el in locul lui MARIAN MUNTEANU pentru functia de primar general. Mai mult, CATALIN PREDOIU a fost somat ca, in caz contrar, sa isi dea demisia din functiile detinute in PNL: atat din cea de prim-vicepresedinte, cat si din cea de presedinte al organizatiei Bucuresti.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul