Sedinta extraordinara a CGMB marti: Vor fi votate proiectele de infrastructura privind CENTRUL CAPITALEISedinta extraordinara a CGMB marti: Vor fi votate proiectele de infrastructura privind CENTRUL CAPITALEI

O sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a fost convocata de catre primarul general interimar, RAZVAN SAVA, pentru marti, incepand cu ora 15,00, se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al PMB.

Pe ordinea de zi, la primul punct, figureaza un proiect de hotarare privind aprobarea studiului pentru fundamentarea oportunitatii delegarii prin concesiune a ACTIVITATII DE SALUBRIZARE in municipiul BUCURESTI si delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare.

Din studiu reiese ca activitatile de deratizare, dezinfectie si dezinsectie din ultimii cinci ani realizate de catre operatorul contractat de municipiul Bucuresti au constat in campanii de igienizare axate mai ales pe combatarea tantarilor si sobolanilor.

“Totusi, diferiti factori arata o revenire a focarelor si interventiilor punctuale necesare care au fost realizate. (…) Din studiul asupra perceptiei populatiei se observa necesitatea unor interventii si asupra altor vectori in cadrul dezinsectiei: capuse, gandaci de canalizare, etc”, se arata in studiu.
Totodata, se mentioneaza ca in perceptia populatiei calitatea generala a serviciilor este buna, iar infestarea, in parametrii normali. Se mai precizeaza ca in vederea eficientizarii activitatii se impune o abordare globala (un program unitar de actiune), dar si includerea unor servicii la cerere (in cazul identificarii unor focare). Studiul detaliaza activitatile care urmeaza sa fie delegate, frecventa cu care vor trebui deratizate blocurile, locuintele individuale si zonele cu vegetatie, dar si cat de des vor trebui efectuate operatiuni de dezinsectie impotriva tantarilor, capuselor si gandacilor de canalizare. Pentru activitatile de teren este necesar un numar minim de 326 agenti DDD, dar vor fi necesare si 14 persoane care sa asigure managementul, potrivit sursei citate.

De asemenea, pe ordinea de zi figureaza si sase proiecte de hotarare care fac parte din PLANUL INTEGRAT DE DEZVOLTARE URBANA “ZONA CENTRALA”.

* Astfel, proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal “PIATA CONSTITUTIEI-ANTIM-BULEVARDUL UNIRII” isi propune cresterea atractivitatii pietonale in zona reprezentativa a Parlamentului, eliberarea spatiului public de prezenta agresiva a autoturismelor de-a lungul Bulevardului Unirii, in Piata Constitutiei si in zona manastirii Antim; constituirea unui spatiu reprezentativ de adunare, odihna si recreere in vecinatatea Palatului Parlamentului, sporirea atractivitatii in zona Manastirii Antim si sprijinirea dezvoltarii unui nucleu activ bazat pe activitati culturale, sociale, de agrement si de turism; crearea de parcari subterane.

* Proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal “PIATA CANTACUZINO – PIATA LAHOVARY”are ca principale obiective: conturarea unei identitati cultural-turistice a zonei, decongestionarea traficului rutier, favorizarea potentialului de promenada, facilitarea accesului spre Parcul Ioanid si Gradina Icoanei, “zone verzi din centrul orasului cu valoare ambientala deosebita, sustinute de cladiri cu valoare patrimoniala”.

* Proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal “PARC SFINTII APOSTOLI – PODUL CALICILOR” propune — alaturi de conturarea unei identitati cultural-turistice a zonei, decongestionarea de trafic rutier si favorizarea potentialului de promenada — consolidarea potentialului turistic al zonei, revitalizarea si integrarea in circuitul turistic bucurestean a zonei cu valoare ambientala din jurul Bisericii Domnita Balasa, cat si a traditionalului “pod al calicilor”.

* Proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanismPlan Urbanistic Zonal “PARC IZVOR – POD MIHAI VODA” are ca obiectiv: remodelarea si modernizarea Parcului Izvor, recuperarea identitara istorica a orasului prin reconstituirea tramei stradale locale dinaintea demolarilor ca trasee de parc, revigorarea sentimentului de apartenenta la valorile urbanistice traditionale, dar si identificarea cu trecutul istoric bucurestean.

* Proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal “SPATIU PUBLIC SALA PALATULUI” urmareste remodelarea/modernizarea zonei verzi aferente Salii Palatului si realizarea unui spatiu public compus si amenajat dupa principii actuale, atractiv, polivalent, adaptabil, acoperind o mare varietate de utilizari (acces spectacol, relaxare, agrement).

* Pe ordinea de zi se mai afla si proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal “RAHOVA-URASUL-PIATA DE FLORI” care urmareste: conturarea unei identitati culturale/turistice a zonei centrale bucurestene, decongestionare spatiilor publice de trafic auto si automobile parcate, favorizarea potentialului de promenada, cresterea capacitatii de parcare auto in zona, transformarea traditionalei piete de flori intr-un punct de atractivitate turistica.

Sursa foto: turismland